Datum objave: 31. Ožujak 2017

Potpisani ugovori o zajedničkom financiranju na županijskom pomorskom dobru vrijedni 900 tisuća kuna

Šibenik News
Šibenik News

Župan šibensko – kninski, Goran Pauk s predstavnicima gradova Šibenik i Vodice te Općina Tribunj, Bilice, Pirovac, Tisno, Murter-Kornati i Primošten potpisao je sporazume o zajedničkom financiranju na pomorskom dobru za 2017. godinu.

 

Ukupna vrijednost potpisanih sporazuma je 900 tisuća kuna, a sredstva su namijenjena za sanaciju pomorskog dobra u izvanlučkom području nastala uslijed izvanrednih događanja, na temelju zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina.

 

 

Po sto tisuća kuna dodijeljeno je Gradu Šibeniku za sanaciju uređenja obalnog puta – šetnice na otoku Kaprije, Gradu Vodice za sanaciju obalne zaštite Plave plaže I. faza, Općini Bilice za sanacije mula u Kesinoj kuli i plaže “Petrovići” u uvali Vrulje, Općini Pirovac za sanaciju Stare rive u Pirovcu, Općini Tisno za sanaciju odnosno rekonstrukcija pristanišnog gata u uvali Sv. Nikola u Jezerima, Općini Primošten za sanaciju šetnice od poluotoka Velika Raduča do naselja Bilo i Općini Murter - Kornati za sanaciju obale od uvale Vučigrađa do uvale Kosirina. Općini Tribunj dodijeljeno je 200 tisuća kuna za sanaciju dijela obale u uvali plaže Zamalin.

 

 

- U protekle četiri godine na sanaciju pomorskog dobra izvan luka nastalih uslijed izvanrednih događaja na temelju zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina izdvojeno je ukupno 4.645.799,52 kune - istaknuo je župan Goran Pauk.

 

 

Nakon potpisivanja Sporazuma u prostorijama Kulturnog centra u Tribunju, župan Pauk u pratnji Damira Pilipca, načelnika Općine Tribunj obišao je obalu u uvali plaže Zamalin za čiju sanaciju je potpisan sporazum.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3