Datum objave: 23. Ožujak 2017

HDZ i HDS koaliraju u Murteru, a aduti su im mladi kadrovi

Diana Ferić
Diana Ferić

HDZ -ova ekipa koja izlazi na izbore u Općini Murter Kornati je izrazito mlada,nitko nema više od 30 godina, a cilj im je napraviti od te općine mjesto u kojem će mladi ljudi ostajati, a neće odlaziti u veće centre, kako je rečeno danas na njihovom predstavljanju u prostoru Županijskog HDZ -a u Šibeniku. Koalirat će s Hrvatskom demokršćanskom strankom koja je i sada na vlasti u toj općini pa su na današnjoj konferenciji za novinare bili i načelnik Općine Toni Turčinov i njegov zamjenik Petar Ježina. Nediljko Dujić, predsjednik ŽO HDZ -a je istaknuo kako su u HDZ -u prepoznali kvalitetan rad načelnika Turčinova i projekte koje je pokrenuo.

 

Turčinov je istaknuo kako je Murter već sada veliko gradilište jer se radi na četiri projekta, a uskoro kreće uređenje glavnog trga Rudina i biciklističkih staza:"Murter je velika površina s velikim potencijalom i u njegov razvoj treba uključiti sve poduzetnike i mlade ljude. Moram pohvaliti rad našeg župana Gorana Pauka i siguran sam da će mu HDS na izborima dati 100 postotnu potporu", kazao je.
Na konferenciji za novinare predstavila se i 24 - godišnja Julija Ježina koja je kandidatkinja HDZ -a za zamjenicu načelnika Općine Murter Kornati. Diplomirana je profesorica talijanskog i poljskog jezika,a studira i financijski menadžment."Znam da nemam političko, ali zato imam akademsko iskustvo i spremna sam raditi na tomu da moja i sve generacije koje dolaze ostanu živjeti u našoj općini", izjavila je.

 

Nediljko Dujić je priznao kako je HDZ u Općini Murter Kornati dugo godina bio slab, ali smatra da se sada situacija promijenila. To je potvrdio i Venčeslav Skračić, predsjednik Općinskog odbora HDZ -a koji je objasnio kako su u kolegama iz HDS i sadašnjem načelniku prepoznali snagu koja želi i može iznijeti dobre projekte za razvoj murterskog područja.

 

Kao primjer toga da nije riječ o karijeristima Nediljko Dujić je naveo sadašnjeg zamjenika načelnika Petra Ježinu koji je pristao na to da nakon narednih izbora ne obnaša tu funkciju, ali će se jednako zdušno angažirati na izborima.  

Iz kategorije: Županija info