Datum objave: 14. Ožujak 2017

Razvojna agencija organizira za lokalnu samoupravu edukaciju o EU fondovima

Diana Ferić
Diana Ferić

Pun pogodak ispala je edukacija za djelatnike lokalne i područne samouprave o pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova koju organizira Razvojne agencije Šibensko-kninske županije jer u dvorani u kojoj se održava nema slobodnog mjesta. Radionica se održava u okviru projekta 'Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji', a provodi se kako bi se ojačali kapaciteti jedinica lokalne samouprave za povlačenje sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Projekt je vrijedan 1,4 milijuna kuna.

 

Svakodnevno je angažirano 10 djelatnika te agencije na pružanju podrške jedinicama lokalne samouprave, ali i javnim ustanovama u njihovoj nadležnosti te rade na identifikaciji, osmišljavanju i pisanju projekata kao i na pripremi relevantne projektne dokumentacije za gradove i općine.

 

Projekt koji je započeo u listopadu prošle godine provodit će se do 2019. godine, a uključivati će organizaciju niza radionica, konferencija, okruglih stolova, info događaja te zasebnih radionica i sastanaka s predstavnicima JLS-ova u njihovim gradovima i općinama.
Razvojna agencija ŠKŽ želi svojim djelovanjem želi maksimalno pridonijeti ravnomjernom razvoju Županije te omogućiti i najmanjim općinama da samostalno identificiraju vlastite specifičnosti koje mogu predstaviti kao prednosti; da nauče prepoznavati prilike, prijetnje, ali i rizike u sklopu upravljanja projektnim ciklusom; te ojačati njihove kapacitete i približiti komplicirane procese prilikom prijave projekata na EU fondove, kažu u toj razvojnoj agenciji.

 

Podsjetimo, projekt 'Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji' financiran je sredstvima EU iz OPKK 2014. - 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba je započela u listopadu 2016. godine, a provodit će se do travnja 2019. godine. Projekt je ukupno vrijedan 1,4 milijuna kuna od čega je doprinos EU 1.197.235,15 kn.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.


 

Iz kategorije: Županija info