Datum objave: 10. Ožujak 2017

FOTO: Aktivisti u posjetu AS Eku, pomozite im udomiti pse koji to jedva čekaju

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Članovi građanske inicijative Šibenske šape koja brine o napuštenim životinjama još je jednom skrenula pozornost na pse koji traže stalan i siguran dom. Tom prilikom posjetili su AS EKO gdje su fotografirali preslatke dlakavce kojima, slažemo se, mjesto definitivno nije u skloništu već među ljudima koji će ih voljeti, paziti kao sebi ravnog.

 

- Danas smo posjetili AS EKO i poslikali psiće koji se tamo nalaze a neki od njih već dugo, dugo, dugo čekaju dom - najviše ovi crne boje i stariji psi. Svi su socijalizirani s ljudima, neki su malo glasniji, neki tiši, neki plahi. U jednom boksu je ozlijeđena njemačka ovčarka, koja treba mir i odvojenost od čopora da se oporavi. Jedna cura je bolesna i starija. Nekoliko njih pokazuje dominaciju u čoporu ali uglavnom su dobri. Svi - mužjaci i ženke su kastrirani u dobi starijoj od 7- 8 mjeseci. Cijepljeni i čipirani. Ima lovačkih (lovcima se ne udomljuju), mješanaca hrvatskih ovčara, labradora, retrivera, velikih pasa u tipu tornjaka i šarplaninaca - opisuju članovi Šibenskih šapa te dodaju:

 

- Ali svi žele van. Svi žele biti voljeni. Svi žele pravi dom. Ako nađete male štence, stare , bolesne pse - u azilu im nije nikako mjesto jer često ne opstanu. Uvjete i brigu koja im je potrebna tamo im ne mogu pružiti . Potrebni su privremeni smještaji za pse u okolici Šibenika - za upravo ove najranjivije skupine - poručuju.

 

Njihovom apelu pridružila se i Šibenska udruga mladih, Š.U.M..

- Ne zaboravite da postoje psi koji dugo čekaju domove! Ne kupujte pse i mace, radije spasite iz skloništa ili s ulice... udomite iz nečijeg doma. Jedino tako, uz odgovorno ponašanje i usvajanje kulture "dobrog vlasnika" jednog dana možemo sanjati grad bez napuštenih, izgladnjelih, ozlijeđenih životinja - apeliraju iz udruge. 

 

 

Cijeli album s fotografijama pasa koji traže dobre vlasnike pogledajte klikom na poveznicu - udomljujem, ne kupujem.

Iz kategorije: Županija info