Srijeda, 01 Ožujak 2017 14:30

Dječji vrtić Tamaris iz Vodica zadržao status eko vrtića

Napisao: 
Dječji vrtić Tamaris iz Vodica zadržao status eko vrtića

Grad Vodice potpisao je ugovor s Udrugom Lijepa Naša o suradnji u provođenju Međunarodnog programa eko vrtića u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu. Program je to koji podrazumijeva da se ekološki odgoj provodi još od najranije dobi, a Dječji vrtić Tamaris, jedini gradski vrtić, provodi ga već nekoliko uzastopnih godina kroz razne edukativne aktivnosti i radionice.

 

Ovaj međunarodni program danas je u svijetu najpriznatiji model odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj koji je osmišljen za provedbu putem nastavnih i izvanškolskih aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama svih razina, a njegova je zadaća odgojiti mlade generacije da budu osjetljive na pitanja zaštite prirode i okoliša te ih osposobiti za donošenje odgovornih odluka o razvitku društva u budućnosti.

 


Kako je uobičajeno, status eko vrtića obnavlja se svake dvije godine slijedom provedbe smjernica sedam zadanih koraka. Nakon što su prethodne dvije godine bile posvećene korisnom otpadu i načinima njegova pravilnog gospodarenja, naredne dvije godine bit će posvećene temi Voda – put prema održivom načinu života.

 

Nakon verifikacije planiranih sedam koraka za provedbu ovog eko programa, u svibnju će se ponovno prigodnom svečanošću zavijoriti Zelena zastava u dvorištu Dječjeg vrtića Tamaris.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!