Nedjelja, 05 Veljača 2017 16:37

Znači da vrijedi:Anita Aužina ponovno na čelu ženske udruge HDZ -a u Županiji

Napisala: 
Znači da vrijedi:Anita Aužina ponovno na čelu ženske udruge HDZ -a u Županiji

Anita Aužina ponovno je izabrana za predsjednicu Zajednice žena HDZ –a Katarina Zrinski za Šibensko – kninsku županiju. To je odlučeno ne Izbornoj skupštini koja je jutros održana u Drnišu. Izabrana je jednoglasno, a to joj je drugi mandat predsjednice. - Od srca čestitam našoj staroj-novoj predsjednici Anit Aužina, želim joj puno uspjeha kako bi svojim radom opravdala časno ime naše organizacije, nazvano po hrvatskoj banici, prvoj ženi koja se bavila ne samo prevođenjem, već i pisanjem književnih i političkih tekstova, prvoj ženi koja je javno podržala borbu protiv habsburške vlasti, koja je obavljala povjerljive misije u teškom vremenu zrinsko-frankopanske urote, velikom rodoljubu, grofici Ani Katarini Zrinski – čestitao je predsjednik županijskog HDZ-a Nedjeljko Dujić.


HDZ-a ova organizacija žena osnovana u Splitu, 2. veljače 1999. godine i od tad ona okuplja žene unutar stranke kao i sve žene koje prihvaćaju programska načela HDZ-a.
Temeljna zadaća zajednice jest jačanje položaja žena unutar HDZ-a i određivanje političkih stajališta njezinih članica u odnosu na temeljna društvena pitanja hrvatskog društva. Zajednica promiče obitelj kao temeljnu zajednicu društva afirmirajući položaj žene u obitelji i društvu, potiče nacionalnu politiku za promicanje jednakosti žena, borbu protiv nasilja nad ženama i mladima, odgoj djece i mladeži.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!