Datum objave: 04. Veljača 2017

Uvođenje micro:bitova: Kninska osnovna škola stala uz STEM revoluciju

Šibenik News
Šibenik News

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti iz Knina pridružila se sve glasnijoj STEM revoluciji i uvođenju mirco:bitova u škole.

 

- Naša škola već sudjeluje u natjecanjima Croatian Makers lige: natjecanje u programiranju mBot-ova i Internet of Things - ponosno su objavili djelatnici kninske osnovne škole

 

STEM je kratica od Science, Technology, Engineering and Mathematics, a STEM područje važno jer ne samo jer se u njemu nalazi većina najatraktivnijih zanimanja današnjice, nego i zato jer kompetencije iz njega postaju nezaobilazne u većinu drugih zanimanja, a i ključno je za razvijanje duha i karaktera.

 

- Ovom kampanjom želimo iskoristiti veliku polugu do sada uključenih 360 osnovnih škola i drugih ustanova, 1800 podijeljenih robota i 8000 uključene djece u Croatian Makers ligu i u hrvatske osnovne škole, te masovno uvesti najmoderniju obrazovnu tehnologiju: svako dijete treba dobiti šansu, zbog njega samoga i zato jer nas je premalo da bismo gubili potencijale. Kao prvu fazu našeg projekta želimo donirati barem 3.600 micro:bitova u barem 360 škola i ustanova uključenih u Croatian Makers ligu - poručili su pokretači STEM revolucije u Hrvatskoj na čelu s Nenadom Bakićem. 

 

 

Kampanja za realizaciju STEM revolucije u hrvatskom školstvu može se podruprijeti na Indiegogo platformi za prikupljanje financija, a gdje se, među ostalim, može saznati više o samoj revoluciji koja je već ostavila trag u brojim školama diljem Hrvatske, a nije zaobišla ni Šibensko - kninsku županiju. 

 

 

 

Iz kategorije: Županija info