Datum objave: 02. Veljača 2017

Problem kanalizacije u Zatonu tri godine čeka da postane prioritetan projekt aktualne vlasti

Snježana Klarić
Snježana Klarić

 Iz Mjesnog odbora Zaton osvrnuli su se na odluku gradonačelnik Šibenika, Željka Burića od 18. prosinca 2013. godinu kada je održan nagrađivani hodajući kolegij po zatonskim ulicama kada je gradonačelnik o tamošnjem problemu s kanalizacijom kazao 'preuzet ću na sebe obvezu i o ovom projektu porazgovarati s direktorom Vodovoda i odvodnje, te ću inzistirati da se uvrsti među prioritetne projekte i da se iznađe najbrži način njegova financiranja, bilo kroz EU fondove, bilo uz pomoć resornog Ministarstva i Hrvatskih voda. Valja napomenuti kako je Grad već napravio geodetsku podlogu za navedeni projekt, a Vodovod i odvodnja je napravila idejni projekta'.

 

Međutim, od prosinca 2013. do danas ništa se nije maklo po pitanju kanalizacije, kratko se osvrnuo Boris Dukić, predsjednik MO Zaton.

 

- Sustav kanalizacije je zatonski pokretač razvoja. Vodovod Šibenik niti u primisli ne planira izgradnju glavnog projekta i time pokazuje koliko poštiva svog osnivača i predsjednika skupštine društva i platitelje svojih usluga, mještane Zatona - komentirali su iz Mjesnog odbora.

 

Pitanja riješavanja problema kanalizacije na području Zatona dotaknuo se i gradski vijećnik, član Narodne stranke - Reformisti, Petar Baranović kada je od gradonačelnika Burića zatražio da kaže tko je odgovoran za izgubljenih pet milijuna kuna koje je gradska tvrtka Vodovod i odvodnja d.o.o. uložila u kupnju dionica Jadranske banke d.d.. Govoreći o Vodovodu i izgubljenim milijunima, Baranović je upravo projekt izgradnje sustava kanalizacije u Zatonu naveo kao jedan u niz projekata na koje se mogao utrošiti novac koji se uložio u izgubljene dionice JABA-e.

 

 

Naslovna fotografija: Grad Šibenik, službena internetska stranica

 

Iz kategorije: Županija info