Datum objave: 17. Siječanj 2017

Otvorena dionica ceste Gračac - Knin, HAK i dalje upozorava da se ne kreće na put

Šibenik News
Šibenik News

Dionica DC1 Gračac-Knin od 13:50 sati otvara se za osobna vozila, a zbog olujnog vjetra i smanjene vidljivosti vozi se uz ograničenje brzine. Većina ostalih državnih cesta i autocesta  i dalje je zatvorena za sav promet i to autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC1 između Udbine i Gračaca; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most i Krčki most.

 

- Sva su odmorišta i parkirališta uz cestu popunjena isključenim teretnim vozilima, pa savjetujemo vozačima da ne kreću na put dok ne budu imali informaciju da su ceste otvorene i prohodne. Zbog nemogućnosti isključivanja teretna vozila ne propuštaju se dalje od Benkovca - upozoravaju iz Hrvatskog autokluba. 

 

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a znatne su poteškoće i zbog jakog vjetra koji nosi snijeg, stvara nanose i smanjuje vidljivost. Zbog niskih temperatura moguća je poledica.

 

- Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje - HAK skreće pozornost. 

 

 

 

Iz kategorije: Županija info