Datum objave: 31. Prosinac 2016

Uređenjem šetnice planirano poboljšanje prometno - pješačke infrastrukture na Prviću

Šibenik News
Šibenik News

Grad Vodice prijavio je projekt uređenja šetnice na otoku Prviću na natječaj Ministarstva poljoprivrede u sklopu mjere 07 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.159.000,00 kuna.

 

Uređenjem ove šetnice duljine 1200 m poboljšat će se prometno-pješačka infrastruktura i razvoj gospodarstva otoka Prvića. Upotreba šetnice kao pješačke i biciklističke staze te osmišljavanje turističkih i sportskih ruta, uz postojanje atraktivnog Memorijalnog centra Faust Vrančić omogućit će i razvoj kulturnog turizma te afirmaciju otoka kao zanimljive destinacije u predsezoni i posezoni.

 

Korist od ovog projekta imat će i vlasnici polja u njezinoj blizini, jer će lakše moći obrađivati svoje maslinike i vinograde, a u novije vrijeme i polja ljekovitog bilja: smilja i lavande. Također će se njezinom izgradnjom stvoriti preduvjeti za pristup budućem planiranom heliodromu.

 

 

Projekt obuhvaća izradu potrebne dokumentacije: 3D snimak modeliranja terena, izradu elaborata s varijantnim rješenjima, glavnog i izvedbenog projekta; te same radove: grubo probijanje trase i uklanjanje ostataka srušenih suhozida, drveća i raslinja, izradu nosive konstrukcije i završne obloge prema odabiru konzervatora te rješavanje oborinske odvodnje.

 

Na kraju se planira postaviti oprema: klupe, rasvjeta i informativne table s osvrtom na kulturnu i prirodnu baštinu otoka kao i orijentacijske točke.

 

Naslovna fotografija: Ilustracija

Iz kategorije: Županija info