Ponedjeljak, 31 Listopad 2016 11:18

U sedam dana 21 prometna nesreća, unutar šest sati zaustavljeno 17 vozača pod utjecajem alkohola

Napisao: 
U sedam dana 21 prometna nesreća, unutar šest sati zaustavljeno 17 vozača pod utjecajem alkohola

Policijska uprava šibensko - kninska izvještava o statističkim pokazateljima u cestovnom prometu tijekom zadnjih sedam dana, odnosno u razdobolju od 24. do 30. listopada, tijekom kojih se zbila 21 prometna nesreća i to šest  prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno i jedna osoba teško, te čak 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

 

U promatranom vremenu,  protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeto je ukupno 310 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (105), sigurnosni pojas (18) i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (15). Upravo je jučer, u nedjelju, 30. listopada, oko 2,50 sati na državnoj cesti u Brodarici,  zatečen 29 -godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom marke „Honda“ zadarskih registracijskih oznaka. Izmjerena koncentracija alkohola u krvi iznosila je 1,71 g/kg. 

 

- Vozač je u prostorijama policije zadržan do otrežnjenja, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku - obavijestila je šibenska policija.

 

Što se tiče pojačanih preventivno-represivnih aktivnosti s ciljem suzbijanja prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača koje su bile na snazi u noći s 29./30. listopada (subota/nedjelja) u vremenu od 23,00 do 05,00 na području županije ukupno 17 vozača zatečeno je da upravljaju vozilima u alkoholiziranom stanju, od kojih jedan mladi vozač. Tom prilikom kod istih je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,5-1,71 g/kg. Iste večeri utvrđeno je još 12 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 26 ostalih prekršaja.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!