Datum objave: 28. Listopad 2016

Uskoro otvorenje polivalentne dvorane u Domu kulture u Drnišu no ne bez peripetija

Šibenik News
Šibenik News

Dugogodišnjem iščekivanju nazire se kraj, a ono je rezervirano za nedjelju, 30. listopada, kada će konačno biti svečano otvorena kino - kazališna dvorana 'Ivan Meštrović' u sklopu Doma kulture u Drnišu. Riječ je o projektu započetom 2009. godine, a samo prikupljanje prijeko potrebnih financijskih sredstava trajalo je do prošle godine kada je Ministarstvo kulture RH dalo 600 tisuća kuna, što je bilo 200 tisuća kuna manje od iznosa koji je potraživao Grad Drniš.

 

Sredstava su prikupljena, a kino - kazališna dvorana bit će u funkciji i prije isteka roka 15. studenog.

 

U svečanom programu nastupit će orkestar i solisti zagrebačkog Kazališta Komedija, među njima Sandra Bagarić i Đani Stipaničev te akademski ansambl Ivan Goran Kovačić. Njihovo gostovanje u Drnišu, poklon je Grada Zagreba.

 

- U prvom, dijelu programa posjetitelji će moći uživati u programu "Operetna bombonjera", koji će se sastojati od ulomaka najpoznatijih opereta i mjuzikla koji su dijelom repertoara Komedije. U drugom dijelu programa bit će izvedeno veliko Gotovčevo djelo "Đerdan" - poručuju iz Grada Drniša, organizatorom programa u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem iz Drniša.

 

No kako to obično biva, ni dani pred otvorenje polivalentne dvorane u kultnom drniškom Domu kulture ne prolaze u miru i tišini. Naime, mladi Drnišani okupljeni pod nazivom Drniš - vrijeme je za promjene pitaju se kako je moguće da je 400 ulaznica za ulaz na svečano otvorenje dvorane planulo u samo sat vremena.

 

- Već od ranog jutra, u inbox dobijamo poruke ogorčenih sugrađana, vezano za ulaznice za otvaranje nove dvorane. Naime, za danas, 24.10.2016. godine, najavljena je besplatna podjela nešto više od 400 ulaznica za otvaranje nove, obnovljene kino kazališne dvorane u Drnišu. No, 24.10.2016. godine u 08:00 zaključeno je kako ulaznica više nema, kako su sve već podijeljene - objavili su na društvenoj mreži Facebook, nakon čega su se nanizali komentari.

 

- Je li otvaranje nove dvorane ujedno i stranačko okupljanje ili je nešto drugo posrijedi, stvarno vam ne znamo reći, ali znamo nešto drugo - ovo je sramota - zaključili su Drnišani okupljeni s namjerom da svojim sugrađanima ponude alternativu, nepolitički nastrojenu, kako su napisali u povodu svog predstavljanja.

 

 

 

Naslovna fotografija: Radio Drniš

Iz kategorije: Županija info