Datum objave: 27. Listopad 2016

Tisno se sprema za lignjolov i prateću feštu - Big game lignja 2016

Šibenik News
Šibenik News

U Tisnom ovog vikenda organiziraju sportsko-ribolovni spektakl - 12. veliki lov na lignje - Big Game Lignja 2016.

 

Svi koji nešto znače u lignjolovu bit će ovdje, na najstarijem natjecanju ove vrste. Prijave u kaffe baru 'Kole' traju do subote do 16.30, kada će na pucanj iz pištolja ekipe utrčati u svoje brodice i s njima krenuti u bogata lignjolovna prostranstva Tisnog i Jezera. Lov traje do 20.30, a nakon vaganja i proglašenja pobjednika slijedi fešta. Sve ulovljene lignje završit će na roštilju. Običaj je da budu podijeljene navijačima. Organizator, ŠRD 'Tišnjanski most', obećava i zabavni program.

 


Najuspješniji lignjolovac, uz pehar, dobija i 2.000 kuna, drugo mjesto donosi tisuću, a treće 500 kuna. Najveći ulovljeni primjerak zaslužuje poklon bon konobe 'Brošćica' u vrijednosti od 300 kuna. Kotizacija za sudjelovanje u natjecanju iznosi 150 kuna za svaku ekipu koja smije imati najviše tri člana.

 

 

Kao i uvijek na Big Game Lignji, oko Ljuca, Dražemanskog, Maslinika i Kukuljara peškafonde će ukrstiti najbolji. Ovdje će demonstrirati svoja tajna, teško stečena i ljubomorno čuvana znanja i vještine. Očekuje se neizvjesna utakmica i sigurna fešta.

 

Prisjetite se kako je bilo prošle godine tijekom lova na lignje klikom na poveznicu - Tisno.

Iz kategorije: Županija info