Srijeda, 19 Listopad 2016 11:54

Župan Goran Pauk na sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Napisao: 
Župan Goran Pauk na sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Župan šibensko - kninski, Goran Pauk, kao voditelj izaslanstva Hrvatske lokalne i regionalne samouprave, sudjeluje na 31. sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe koja se održava od 19. do 21. listopada u Strasbourgu.

 

Ovogodišnja tema je "Etika i transparentnost na lokalnoj i regionalnoj razini“. Članovi Kongresa razmotriti će izvješće o sprječavanju korupcije i promicanju javne etike na lokalnoj i regionalnoj razini i izvješće o neprimjerenoj uporabi administrativnih izvora za vrijeme izborne kampanje i uloge lokalnih i regionalnih izabranih predstavnika.

 

U kontekstu praćenja primjene Europske povelje o lokalnoj samoupravi, Kongres će razmotriti i izvješća o stanju lokalne i regionalne demokracije u Hrvatskoj.


Članovi Kongresa raspravljati će i o situaciji Roma i emigranata u smislu porasta rasizma i ksenofobije, te o zastupljenosti žena u izvršnoj vlasti na lokalnoj i regionalnoj razini. Također, raspravljat će o primjeni Europske socijalne povelje na regionalnoj razini.

 

 

Pored članova Kongresa, aktivno u raspravama sudjelovati će mladi delegati između 16 i 30 godina starosti. Oni će predstaviti različite projekte koje su osmislili u okviru inicijative „Pomlađivanja politike“.  Glavni cilj Kongresa je osigurati sudjelovanje lokalnih i regionalnih vlasti u procesu europskog ujedinjenja i u radu Vijeća Europe. Jedna od najvažnijih zadaće jest promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje međuregionalne suradnje u proširenoj Europi.

 

Podsjetimo, župan Goran Pauk imenovan je za člana izaslanstva Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u srpnju 2016. godine, a za voditelja izaslanstva izabran je na konstituirajućoj sjednici krajem rujna ove godine. Njegov zamjenik je Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, a tajnik izaslanstva je Mladen Ivanović, pravni savjetnik Udruge općina.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!