Datum objave: 14. Listopad 2016

Šibenik je među prvim gradovima u Hrvatskoj koji će sustavno riješiti zbrinjavanje otpada

Šibenik News
Šibenik News

- Šibenik je među prvim gradovima u Hrvatskoj koji će sustavno riješiti zbrinjavanje otpada. Projekt Bikarac je kompleksan, ali kada se završi, osim što će značiti rješenje zbrinjavanja otpada, donijet će i nova radna mjesta. Ovim projektom Šibenik dokazuje kako sve više postaje zeleni grad - kazao je prilikom obilaska radova u sklopu Bikarca, gradonačelnik dr. Željko Burić.

 

Podsjetio je i kako je investicija vrijedna 182 milijuna kuna, od čega 90 posto sredstava osigurava Europska unija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 10 posto Grad Šibenik.

 

- Grad u suradnji sa županijom već dugo sustavno radi na politici zbrinjavanja otpada, a centar za gospodarenja otpadom, kao što je Bikarac, ključan je strateški projekt koji će dodatno unaprijediti kvalitetu životu u našem gradu - zaključio je gradonačelnik dr. Željko Burić. 

 


U obilasku radova na izgradnji pretovarne stanice Pirovac u sklopu projekta II faze uspostave cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije gradonačelniku Grada Šibenika dr. Željku Buriću i suradnicima pridružili se direktor gradskog poduzeća Bikarac d.o.o Robert Podrug, župan Goran Pauk i načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam.

 

Uz ovu aktivnost, u tijeku su i radovi na izgradnji pretovarne stanice Biskupija, a izvođač radova je tvrtka Sarađen d.o.o. Rok za završetak radova je siječanj 2017. godine, a ukupna vrijednost izgradnje pretovarnih stanica iznosi 13 milijuna kuna.

 

Direktor poduzeća Bikarac d.o.o Robert Podrug kazao je danas kako je okončan postupak javnog nadmetanja za izgradnju MBO postrojenja na Centru za gospodarenje otpadom Bikarac za koji su pristigle tri prijave.

 

- Nakon postupka pregleda i ocjenjivanja ponuda očekuje se odluka o izboru izvođača radova te potpisivanje ugovora - istaknuo je Podrug dodavši kako je krenula isporuka radnih strojeva i opreme potrebna za prijevoz otpada s pretovarnih stanica do Centra Bikarac.

 


Župan Goran Pauk kazao je kako projekt izgradnje centra za gospodarenje otpadom Bikarac ide svojim tijekom zahvaljujući zajedničkoj koordinaciji Šibensko-kninske županije i svih jedinica lokalne samouprave na njezinom području čime će naša županija biti jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja će sustavno riješiti zbrinjavanje otpada.
 

Iz kategorije: Županija info