Datum objave: 14. Rujan 2016

Vodice nastavljaju rast broja turista, do ostvarenih milijun noćenja došli 25 dana ranije nego lani

Šibenik News
Šibenik News

Prošle nedjelje, 11. rujna, Vodice su zabilježile točno milijun noćenja što je nije rezultat veći nego prošle godine no riječ je o brojci do koje se došlo ranije i to čak 25 dana prije nego lani. Pozitivan trend, rast broja noćenja zabilježen u srpnju, bilježi se i u kolovozu pa Vodičani s optimizmom iščekuju kraj rujna. 

 

- Ostvareno je ukupno 59.639 dolazaka i 428.001 noćenja, što, u odnosu na prošlogodišnji kolovoz, znači povećanje od tri posto u noćenjima. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Hrvatske, Poljske, Slovačke i Slovenije. Od početka godine do kraja kolovoza zabilježeno je 159.530 dolazaka turista koji su ostvarili ukupno 940.899 noćenja, odnosno dva posto više dolazaka i četiri posto noćenja nego u istom razdoblju 2015. godine. Gotovo svi tipovi smještaja zabilježili su porast turističkog prometa, a najveći je ostvaren u privatnom smještaju - obavještavaju iz Grada Vodice. 

 

Najbrojniji u ostvarenim noćenjima su domaći gosti, potom inozemni posjetitelji i to iz Njemačke i Poljske. Vidljiv je i porast noćenja s tržišta Slovenije, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, skandinavskih zemalja, Švicarske i Velike Britanije. 

 

Dodajmo da je riječ o podacima u koje nisu uključeni boravci i noćenja ostvarena u nautičkom turizmu. 

 

Iz kategorije: Županija info