Datum objave: 13. Rujan 2016

Specijalizanti kninske Bolnice dobili aneks Ugovora u skladu s novim Pravilnikom

Šibenik News
Šibenik News

Specijalizanti Opće i veteranske bolnice Hrvatski ponos Knin dobili su, za razliku od svojih kolega u Općoj bolnici u Šibeniku, nove anekse ugovora o radu, koji su u skladu s novim Pravilnikom o specijalističkom usavršavanju doktora medicine.

 

Potvrdila nam je to ravnateljica kninske Bolnice, Kristina Bitunjac. 

 

- U dogovoru sa svojom pravnom službom i sa svojim Upravnim vijećem, naravno, donijela sam odluku da našim specijalizantima ponudim anekse ugovora. Ugovori su potpisani o istom sam obavijestila ministarstvo u roku i Županiju kao osnivača - rekla je Bitunjac. 

 

Šibenski specijalizante, s druge strane, nisu dobili anekse ugovora, iako je prošloga tjedna zbog toga Hrvatska liječnička komora pokrenula disciplinski postupak protiv 66 ravnatelja zdravstvenih ustanova.

 

Ravnateljica šibenske bolnice, Sanja Jakelić, prošloga tjedna izjavila je kako su odluku o primjeni novoga pravilnika, u Općoj bolnici Šibenik, proslijedili osnivaču bolnce, Šibensko-kninskoj županiji.

 

Tada je Jakelić kazala da ona kao ravnateljica nema ovlasti donositi odluke koje premašuju iznose veće od 100 tisuća kuna zbog čega u Šibensko - kninskoj županiji imamo dvoju primjernu spornog Pravilnika, ali i dva različita tumačenja nadležnosti donošenja iste odluke.  U četvrtak će se, međutim, o ovom problemu posebno raspravljati na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, čiji je predsjenik šibensko - kninski župan, Goran Pauk.

 

Iz kategorije: Županija info