Datum objave: 05. Rujan 2016

FOTO Uz blagoslov, drniškoj školi predan sustav grijanja na biomasu

Šibenik News
Šibenik News

Zajedničkom suradnjom Šibensko-kninske županije i Razvojne agencije Šibensko-kninske županije u okrviru projekta HOLISTIC, u prostorijama Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu organizirana  je primopredaja sustava grijanja na biomasu, koji je financiran iz predpristupnog fonda EU IPA Jadranska prekogranična suradnja.


Sustav grijanja na biomasu u vrijednosti od gotovo pola milijuna kuna ravnatelju škole Ivanu Zeljku na korištenje je predao Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije.


- Iznimno mi je zadovoljstvo da baš na početku nove školske godine predam ovaj sustav na korištenje u svrhu stvaranja boljih radnih uvjeta kako za učenike, tako i za sve djelatnike ove škole kako bi omogućili ravnomjerni razvoj i napredak svih dijelova naše županije.  Cilj nam je kroz ovakva ulaganja, a posebno kroz projekte financirane iz Europske unije, stvoriti što bolje uvjete života na ovim područjima te zaustaviti sve veći odljev stanovništva kojeg smo svjedoci u posljednje vrijeme - rekao je župan Goran Pauk.


 

Riječ je o ekološki prihvatljivom sustavu grijanja koji kao energent koristi sječku i pelete što će rezultirati manjim režijskim troškovima i manjim onečišćenjem okoliša u odnosu na korištenje postojećeg sustava grijanja na lož ulje. Ujedno, novi sustav grijanja potiče održivo upravljanje šumskom biomasom, a redovitim čišćenjem šume smanjuje se rizik od nastanka požara, što je okosnica projekta Holistic čiji je glavni cilj unaprjeđenje sustava zaštite od požara.



 

Iz kategorije: Županija info