Datum objave: 21. Srpanj 2016

Eko udruga Krka Knin osigurala 20 tisuća kuna od naftnog giganta za svoj projekt

Šibenik News
Šibenik News

Eko udruga Krka Knin uspjela je prikupiti dovoljan broj glasova podrške na Facebook stranici INA-e u sklopu projekta Zeleni pojas i na taj način osigurati  dio od 340 tisuće kuna za realizaciju projekta poučno - edukativne staze Krka. 

 

Kninski eko aktivisti dobili su 1.032 'lajka' posjetitelja društvene mreže što je bilo dovoljno da postanu 18. projekt za čiju će realizaciju naftni gigant izdvojiti 20 tisuća kuna. 

 

Riječ je o projektu kojim bi se uredila obala rijeke Krke koja se sada koristi za šetnju i vožnju biciklom, no nije u potpunosti uređena. Prikupljena sredstva koristila bi se za postavljanje edukativnih ploča, stolova klupa, stalaka za bicikle, koševa za otpad te kanti za odvojeno prikupljanje otpada. Predviđeno je i održavanje radionice za djecu o zaštiti okoliša, rijeci Krki i zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama koje obitavaju uz rijeku Krku te odvajanju i recikliranju otpada.

 

Ove godine INA je zaprimila rekordan broj prijavljenih na natječaj Zeleni pojas. Pristigle su čak 222 prijave, među njima bio je i projekt kninskih Zelenih kao jedini predstavnik Šibensko - kninske županije koji će na kraju i dobiti spomenuti iznos.

 

 

 

Donosi: Snježana Klarić

 

 

Iz kategorije: Županija info