Ponedjeljak, 11 Srpanj 2016 13:17

Vruće, vruće! Užasno vruće!: Gradovi u županiji griju se i na 38 Celzijevih stupnjeva

Napisao: 
Vruće, vruće! Užasno vruće!: Gradovi u županiji griju se i na 38 Celzijevih stupnjeva

Točno u podne termometri Državnog hidrometeorološkog zavoda izmjerili su 33.9 Celzijevih stupnjeva u Kninu, odnosno 32,1 Celzijevac u Šibeniku. No u ovim trenucima temperatura zraka u središtu šibensko - kninske županije iznosi visokih 38 stupnjeva, a izmjerena je u Drnišu.

 

Visoke temperature zraka nastavit će rasti i tijekom sutrašnjeg dana što opravdava najavu dolaska toplinskog vala na području Hrvatske. Umjerena i jaka opasnost od toplinskog udara izdana je za Knin za naredna tri dana. 

 

- Nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovane visokim temperaturama mogu kod meteoropata i kroničnih bolesnika uzrokovati stres na organizam. Preporuča se izbjegavati izlaske u najtoplijem dijelu dana, zaštititi se od UV zračenja i uzimati dovoljno tekućine - obavještavaju iz DHMZ-a. 

 

U Županijskom centru 112 kažu nam kako vrućine dosad nisu uzrokovale probleme zbog kojih bi se izlazilo na intervenciju.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!