Datum objave: 04. Srpanj 2016

Narednih mjeseci domaćim policajcima u pomoć stižu kolege iz Njemačke, Češke i Makedonije

Šibenik News
Šibenik News

Policijske djelatnice i djelatnici iz Češke, Njemačke i Makedonije narednih mjeseci boravit će na šibenskom području gdje će pomagati kolegama iz Policijske uprave šibensko - kninske. Čehinja Ivana Černakova i Helena Kahnova obavljat će službu na području Šibenika, odnosno Vodica, a Nijemica Verena Viktoria Mustač i Makedonac Igor Smilanoski bit će raspoređeni u Policijskoj postoji u Šibeniku.

 

Svi oni bit će dijelom policijske službe na području Šibenika i Vodica tijekom srpnja, dok će isti posao u kolovozu obavljati  češki policajac Karel Skala i njegov kolega Aleksandar Kljunić, njemački policajac Mario Nijemčević te makedonski policijski službenik Saša Mitkov.


Riječ je o suradnji na temelju Memoranduma o suradnji između Ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republika Češke i Makedonije i Savezne Republike Njemačke, te da su zadaće stranih policijskih službenika da pomažu našim policajcima u vrijeme njihova svakodnevnog obavljanja poslova na području Šibenika i Vodica, a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihovih zemalja te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa.

 

Tijekom obavljanja njihovih poslova strani policijski službenici će biti odjeveni u svoje službene odore, bez oružja i neće primjenjivati policijske ovlasti, niti poduzimati nikakve policijske mjere i dužni su se pridržavati svih pozitivnih propisa u Republici Hrvatskoj.

 

- Napominjemo, da vodeći se podacima o turističkom prometu policijski službenici iz partnerskih policija angažirani su na onim područjima gdje najveći dijelom borave turisti tih država, po kojim statističkim pokazateljima će na području naše Policijske uprave boraviti prvenstveno češki, njemački, kao i makedonski policajci, a ovo je još jedna od mjera Projekta sigurne turističke sezone - poručuju iz PU šibensko - kninske.

Iz kategorije: Županija info