Datum objave: 24. Svibanj 2016

Tribina 'Građanski sat u obranu demokracije' danas u Kninu

Šibenik News
Šibenik News

Platforma 112 i Antifašistička liga organiziraju javnu tribinu 'Građanski sat u obranu demokracije'.

 

Tribina će se održati u utorak, 24. svibnja, dakle, danas u 18 h, u prostorijama Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu, Petra Krešimira IV 30, Knin.

 

Na tribini će govoriti Davorka Blažević, novinarka i Emir Imamović Pirke, novinar i književnik.

 

Slaven Rašković, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću predstavit će prve rezultate istraživanja komparativne analize života u Kninu i Vukovaru s posebnim naglaskom na odnose Hrvata i Srba (Kroz intervjue s važnim akterima društvene scene u Kninu i Vukovaru pokušali smo prioritizirati probleme koje ljudi iz Knina i Vukovara vide kao ključne, ali i koje načine rješavanja tih problema vide kao primjenjive u svojim sredinama).

 

Tribina će biti prilika za otvoreni razgovor o aktualnoj krizi demokracije u Hrvatskoj i Europi te konkretnim građanskim akcijama za obranu ustavnih vrijednosti mirotvorstva, socijalne pravde, pluralizma, poštivanja ljudskih prava i sloboda te ukupne vladavine prava.

 

Tribine organiziramo širom Hrvatske, kao jedan od prvih koraka u okupljanja svih zabrinutih građana raznolikih svjetonazora i stilova života koje povezuje poštovanje za ustavne vrednote i spremnost na otpor negativnom političkom i civilizacijskom pravcu u kojem je zemlja krenula.

 

Tribinu će moderirati Eugen Jakovčić, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću. 

Iz kategorije: Županija info