Datum objave: 16. Svibanj 2016

Slobodan Rončević izabran za predsjednika SDP-a Kistanje

Šibenik News
Šibenik News

U subotu, 14. svibnja, u Domu Kulture u Kistanjama, održana je Izvanredna izborna konvencija Općinske organizacije SDP-a Kistanje.


Odluka o sazivanju Izvanredne izborne konvencije donesena je nakon što je ta organizacija učetverostručila broj članova.


Konvenciju su svojom nazočnošću uveličali Ivan Klarin predsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije i Anita Jakšić, tajnica ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije. Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije, u svom pozdravnom govoru izrazio je zadovoljstvo zbog značajnog povećnja broja članova SDP-a, kako u Općini Kistanje, tako i u Šibensko-kninskoj županiji.


U politički tolerantnoj i konstruktivnoj atmosferi Konvencija izabrala novo rukovodstvo koje će voditi Općinsku organizaciju SDP-a Kistanje u narednom razdoblju.

 

Za predsjednika organizacije izabran je Slobodan Rončević, a za potpredsjednika Sako Kutlača. Uz predsjednika i potpredsjednika izabrano je trinaest članova Općinskog odbora SDP-a Kistanje: Arsen Gajica, Mirko Gnjidić, Alen Kablar, Drago Lapčić, Zdravko Ležajić, Vladimira Mijalica, Vukosava Rončević, Robert Spać, Nikola Stjelja, Pavao Stupar, Gordana Šeša, Uroš Šorgić i Sava Vojnović.


- Želio bi svim članovima zahvaliti na ukazanom povjerenju. Izuzetno sam ponosan što smo se okupili u ovolikom broj, imajući u obzir teške uvjete života na području Kistanja, ne samo članova SDP-a, nego svih stanovnika Općine, naročito u okolici Kistanja. Trenutno u Kistanjama dvije stranke „kroje“ sudbinu mještana, HDZ i SDSS. Mi u SDP-u spremni smo uložiti maksimalan napor u poboljšanje životnih uvjeta svih mještana, stoga ćemo, iako nismo trenutno zastupljeni u Općinskom vijeću, budno i dalje pratiti rad Vijeća i načelnika. Prvo pitanje koje postavljam jest da nam se odgovori što je s izborima za šest Vijeća mjesnih odbora. Izbori su trebali biti održani još prošle godine, no iz Općine nitko ništa ne govori. Smatram da je to od izuzetne važnosti za ovaj kraj, jer područje općine Kistanje je prostorno i raštrkani, pa u odlučivanju o poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život rad kroz mjesne odbore je jako bitan - zaključio je Konvenciju, novoizabrani predsjednik Slobodan Rončević.
 

Iz kategorije: Županija info