Datum objave: 27. Travanj 2016

Klarin Pauku: 'Imam informaciju da ste osobno tražili ukidanje ispostave u Tisnom'

Šibenik News
Šibenik News

Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP-a Šibensko - kninske županije i načelnik Općine Tisno obratio se Goranu Pauku, županu šibensko - kninskim, javnim priopćenjem putem kojeg ga javno moli da prestane lagati.

 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

''Župane Pauk prestanite više lagati u vezi ukidanja tima hitne medicinske pomoći u Tisnome za područje otoka Murtera.

 

Naime, od početka objave nacrta izmjena svjesno iznosite neistine i obmanjujete javnost u vezi političke odluke o ukidanju timova T1 i prebacivanje istih u Vodice. Potpuno neprovjereno iznosite podatke o broju hitnih intervencija tima hitne pomoći u Tisnome iznoseći brojku od 960 intervencija, da ste imalo dobronamjerni onda takve osjetljive brojke ne bih na pamet govorili nego bi zatražili službene podatke od Zavoda za hitnu medicinu RH.

 

Gospodine župane broj intervencija u prosjeku ovih posljednjih četiri godine iznosi 7 dnevno, što ukupno na godišnjoj razini daju brojku od 2550 intervencija hitne medicinske pomoći u Tisnome za zapadni dio Šibensko-kninske županije. Međutim, želim naglasiti da broj intervencija kojeg vi svjesno umanjujete za 2/3 nije čak ni presudan nego je presudna udaljenost od matične OB Šibenik, a koji argument je i bio presudan kada je 2012. g. otvorena ispostava zavoda u Tisnome.


Namjerno sam izbjegavao i dalje ću izbjegavati političku konotaciju ove priče iako imam provjerene informacije sa sastanka iz ministarstva da ste osobno uz suprotno mišljenje ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu naše županije g. Jukića tražili hitno ukidanje ispostave u Tisnome i prebacivanje iste u Vodice.

 

Zato vas molim da prestane lagati jer da nije bilo hitne pomoći u Tisnome pitanje je da li bi danas i vaš stranački kolega, glavni tajnik HDZ-a g. Milijan Brkić bio živ, kao i deseci drugih unesrećenih koje je obradio Zavod za hitnu medicinu Tisno.''
 

Iz kategorije: Županija info