Datum objave: 20. Ožujak 2016

FOTO Dječji vrtić Osmijeh proslavio Dan očeva na Promini

Diana Ferić
Diana Ferić

Djeca koja polaze Dječji vrtić Osmijeh i njihovi roditelji proveli su Dan očeva u akrtivnom druženju na Promini, u oko stotinu automobila koji su prošli centrom grada put Lišnjaka na planini Promini. Vrtić Osmijeh drugu godinu provodi projekt suradnje sa roditeljima te u svom planu i programu promovira izlete i posjete kulturnim, sportskim i prirodnim destinacijama. Posjet Promini ideja je njihovog odgojitelja Nikole Perlića i svi su je s oduševljenjem prihvatili. .
Oko dvije stotine mališana i roditelja parkiralo je svoje automobile iznad Lišnjaka na Crvenoj zemlji te se uputili planinarskom stazom prema pitkom izvoru Mali točak. Nakon okrjepe u hladnoj vodi izvora svoj put su nastavili prema Planinarskom domu na Promini koji se nalazi na 850 metara nadmorske visine. Za spomenuti je da su većina roditelja i djece po prvi puta bili na toj nadmorskoj visini na jednoj od naših planina.
Domaćini su im bili nasmijani članovi Planinarskog društva Promina Pili, Dinko i Mladen koji su tom prilikom počastili mališane čajem od planinskih trava, a roditelje kavom, a nakon napornih aktivnosti uslijedio je roštilj. Planinari su za tu prigodu postavili „tirolsku prečnicu„ s vrha planinarskog doma do livade ispred kojom se spustilo preko sedamdeset mališana izazivajući divljenje svojih roditelja. Za roditelje koji su to htjeli organiziran je i stručno vođeni uspon do najvišeg vrha Promine Čavnovka na 1149 metara nadmorske visine.
 

Iz kategorije: Županija info