Datum objave: 15. Veljača 2016

JU NP Krka domaćin završnog skupa volontera u nacionalnim i parkovima prirode

Šibenik News
Šibenik News

U Nacionalnom parku Krka održat će se završni skup koordinatora i zamjenika koordinatora volontera projekta „Razvoj volonterskih programa u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode“, kao dio Projekta integracije u Natura 2000 (NIP) Ministarstva zaštite okoliša i prirode, 16. i 17. veljače.

 

JAČANJE UČINKOVITOSTI
 

Koordinatorima i zamjenicima koordinatora volontera iz javnih ustanova na skupu će se: predstaviti jedinstven administrativni okvir za upravljanje volonterima, predstaviti statistika dosadašnjih prijava volontera putem Internet stranice http://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/ i način daljnjeg upravljanja stranicom, održati kratki trening za jačanje vještina komunikacije s volonterima i podijeliti komunikacijski materijali.

 

U okviru „Razvoja volonterskih programa u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode“ javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode su tijekom 2015. godine razvile preko trideset volonterskih programa putem kojih se građani mogu aktivno uključiti u rad javnih ustanova i dati svoj doprinos jačanju učinkovitosti zaštićenih područja.

 

Svi programi usklađeni su s planovima upravljanja parkova a volonterski programi zainteresiranima nude aktivnosti poput uređenja i održavanja okoliša, sudjelovanja u raznim manifestacijama do aktivnosti zaštite lokalnih vrsta i staništa.

 

KAO ODGOVOR NA UPITE

 

Kao dio Projekta integracije u Natura 2000, a potaknuti brojnim domaćim i stranim upitima za volontiranje u hrvatskim parkovima, osmišljeni programi detaljno su predstavljeni na web stranici MZOIP-a. Stranica je simbolično pokrenuta 2015. u povodu Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca s ciljem da  aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad bude vidljiviji na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
 

Iz kategorije: Županija info