Datum objave: 10. Veljača 2016

Stipe Petrina: "Puca li MOST tamo gdje najviše boli?"

Šibenik News
Šibenik News

 

"Božo Petrov nije bio od početka slobodan čovjek, a ni MOST nije bio slobodan i spontan projekt pobune obespravljenih i ovakav kraj bio je očekivan, samo je bilo pitanje kada će kraj uslijediti" piše Stipe Petrina za svoj portal stipepetrina.com. Primoštenski načelnik još je jednom u svom stilu prokomentirao aktualnu situaciju na hrvatskoj političkoj sceni. Donosimo razmišljanja iz pera Stipe Petrine:

Nije čudno da se Petrov povlači (ako se ipak priče nastave, što je neupitno), jasno je bilo od početka da je pod velikim pritiskom. MOST-u se dogodio najgori mogući scenarij, dakle izvrsni izborni rezultat ih je ogolio do kraja i najveći uspjeh pretvorio se u najveću noćnu moru.

19 mandata je najveća nesreća koja je zadesila MOST, nadali su se nekih 5-7 mandata u najboljoj varijanti, sa time da Domoljubna koalicija dobije barem 70 mandata, i onda onako od prigode do prigode držati im stranu, a prema vani glumiti oporbu, uloga koju i danas igraju u županijskoj skupštini županije Dubrovačko-neretvanskoj. Međutim izborni rezultat ih je ogolio i postavio na prvu crtu odluka, zašto je danas jasno, nisu bili spremni ni sposobni. Izborni rezultat jasno je razotkrio da je MOST nečiji projekt, pristajanje na koaliciju sa HDZ-om, suprotno potpisanoj izjavi kod javnog bilježnika doslovno je srušilo vjerodostojnost MOST-a.

Ukratko, veliki uspjeh birača, totalni krah (bez obzira na izbornu pobjedu) MOST-a. Šteta, jedina moguća opcija koja je ponudila ono što državi nedostaje, a to je NADA! Uzalud trud kada je sve zajedno, dobra ideja , dobar “tajming”, dobra vibra, dodar rezultat, sve “bačeno niz rijeku”.

Školski primjer kako se sve poklopilo na štetu Bože Petrova. Ono što ga je diglo do visine nacionalne figure, samo u nekoliko tjedana bacilo ga totalno na dno i pretvorilo ga u još jednu osobu na hrvatskoj političkoj sceni bez vjerodostojnosti. Pritisak koji ne bi izdržala ni puno jača osoba od Bože Petrova. Logičan nastavak sage zvane uzlet i sunovrat Bože Petrova je odlazak iz politike, barem sa nacionalne političke scene.

Mislim da u MOST-u jednostavno nema osobe koja je sposobna zamijeniti Božu Petrova kada bi on otišao, barem ne u tolikoj mjeri da bi jamčila da MOST ostane značajna politička stranka na političkoj sceni Republici Hrvatskoj.

Točno je da je Ivan Kovačić bio od početka uz Petrova i da ga nije nikada napustio je odlična referenca da ga naslijedi, pitanje je, da li je Kovačić to sposoban i još veća dilema, da li Kovačić to uopće želi? Koliko ga ja poznam, mislim da on to ne želi, i to je problem, ali sačekajmo da umjesto nagađanja vrijeme razriješi sve dileme.

Za kraj, šteta, velika šteta što je ovakva izvrsna ideja i izvrstan projekt upropašten, ništa novo na RH političkoj sceni. Poslije svega, pouka, samo slobodni ljudi i skupine mogu donositi poziotivne promjene u društvu, posebno u društvu koje je opterećeno bezbrojnim problemima kao naše. Nije on upropašten tek sada, kada se ove špekulacije spominju, to se dogodilo puno prije.

Šteta, moglo je i završiti puno, puno bolje kako za Petrova, tako i za MOST te Hrvatsku u cjelini!

Iako su sinoć iz MOST-a demantirali odlazak Bože Petrova te kazali kako radu u na tome da u budućnosti budu najjača politička opcija u Hrvatskoj, nekako mi to nije za vjerovati. Vrijeme će pokazati, ali prošlost nije na njihovoj strani. Valja sačekati tu budućnost i uhvatiti se gorućih problema koji nas ove dane zasipaju i opet potvrđuju ono što sam kazao na svečanoj sjednici Sabora: Hrvatska nema pravosuđe, pravosuđe kod nas nije poznat pojam kao ni zadaća pravosuđa, piše Petrina za svoj portal.

Iz kategorije: Županija info