Datum objave: 03. Veljača 2016

Pogoršanje vremena: MeteoAlarm izdao upozorenje zbog jake i olujne bure

Šibenik News
Šibenik News

Sa zapada kontinenta našim krajevima se približava hladna fronta koja će svojom glavninom iznad nas proći u kasnim večernjima satima, odnosno u prvom dijelu noći.

 

Jutros prevladava oblačno vrijeme uz slabo jugo a lokalno ima i pojave slabe kiše. Temperature zraka se kreću od 11 do 15°C.

 

U nastavku dana i dalje oblačno a prema večeri očekuje se i slaba kiša, na moru moguća i pojava neverina uz grmljavinu. Prodorom hladnog zraka snježna granica će se tijekom noći spustiti na 800mnv pa u višim djelovima Zagore i na planinama može biti i slabe susnježice i snijega.

 

Slabo jugo će tijekom dana jačati na umjereno. Navečer će oslabiti i okrenuti na oštro, a na prijelazu dana zapuhati će bura koja će u noći jačati na jaku i vrlo jaku! S burom će i zahladiti pa će se temperature zraka u noći spustiti za 5 do 10°C.

 

U noći na četvrtak oborine će slabiti uz raskidanje naoblake. Sutra u prvoj polovici dana pretežno oblačno, a u drugoj pretežno vedro vrijeme uz jaku buru koja će prema večeri slabiti. Temperature zraka od 2 do 8°C.

 

Zbog najavljenog pogoršanja vremena Meteoalarm je za danas objavio žuto upozorenje zbog jakog juga, a za sutra jake i olujne bure,upozorava Šibenik Meteo na svojoj stranici. 

Iz kategorije: Županija info