Srijeda, 13 Siječanj 2016 14:05

DVD Tisno dobiva novo vatrogasno vozilo vrijedno 1,13 milijuna kuna

Napisao: 
DVD Tisno dobiva novo vatrogasno vozilo vrijedno 1,13 milijuna kuna

 

Ovih dana u Zagrebu je potpisan ugovor između DVD-a Tisno i tvrtke "Ziegler" d.o.o., o nabavi novog vatrogasno – šumskog vozila za potrebe Šibensko kninske županije. Investicija je vrijedna 1,13 milijuna kuna. Realizirana je zahvaljujući dobroj suradnji i razumijevanju općine Tisno i Zorana Smolića, dožupana Šibensko kninske županije i ujedno predsjednika Vatrogasne zajednice Šibensko kninske županije.

„Vatrogasci će nabavom ovog vozila biti učinkovitiji. Potrebe za šumskim vozilima su sve veće, jer naš kraj i županija su brdovitog i šumskog predjela gdje su upravo vozila šumskog tipa najpotrebnija“, ističe Tome Belakušić zapovjednik DVD-a Tisno.

Zasad u DVD-u Tisno imaju na raspolaganju četiri vatrogasna vozila. Najstarije ima 35 godina a najmlađe oko desetak. Novo vozilo stići će najvjerojatnije do turističke sezone, a koristit će se i za potrebe županije.

Protekla godina je za tišnjanske vatrogasce bila i više nego radna.

„Neočekivan broj intervencija je iza nas. Naime, protekle godine zaokružili smo broj od 140 intervencija, šumskih i tehničkih požara“, dodaje Belakušić. 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!