Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 13:19

Zajednica županija u europskoj mreži programa o održivom razvoju

Napisao: 
Zajednica županija u europskoj mreži programa o održivom razvoju

 

Članovi Hrvatske zajednice županija prošli su prošli tjedan prvu u nizu edukaciju o projektu DEAR (Development Education & Awarness Raising) koji je dio programa Europske komisije. Trogodišnji je to program u kojem sudjeluje ukupno 46 partnera i suradnika iz čak 35 zemalja (18 članica EU i 17 izvan EU).

Cilj programa je osnaživanje uloge lokalnih vlasti i nevladinih organizacija za provedbu edukacije o održivom razvoju na lokalnoj razini. Projekt želi osnažiti suradnju između lokalnih sudionika na promicanju aktivnog građanstva u svrhu borbe protiv siromaštva, nejednakosti te socijalne i ekonomske isključenosti. U program su uključena I djeca koja bi u sklopu formalnog obrazovanja počela stjecati osnovna znanja o vrijednosti održivog razvoja čovječanstva.

Programi bi trebali potaknuti i građane da s angažiraju oko globalnih razvojnih tema kao što su interkulturalnost, tolerancija, ljudska prava, migracije, borba protiv siromaštva, očuvanje okoliša, održivi razvoj, vladavina prava i dr.
Trening su provele Jelena Kurtović iz Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Ivana Njavro iz Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s predavačicama iz Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu i organizacije Održivi razvoj zajednice.  

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!