Datum objave: 19. Studeni 2015

FOTO Novi kalendar NP Krka krase prekrasne fotografije čiji su autori gosti parka iz cijelog svijeta

Šibenik News
Šibenik News

 

Dvanaest najljepših od stotinjak pristiglih fotografija 45 autora - gostiju Nacionalnog parka Krka krasit će novi kalendar Javne ustanove Krka za 2016. godinu. Akcija je provedena od 24. kolovoza do 1. studenoga pod nazivom Photo for the Calendar - snimi sliku za novi kalendar Nacionalnog parka Krka.

Autori su uglavnom iz Hrvatske, ali i iz Australije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Rusije i Španjolske. Nagrađeni autori dobit će po deset tiskanih kalendara.
Cilj akcije bio je zahvaliti brojnim posjetiteljima Parka na njihovu dolasku i ostvariti s njima interakciju jer su svake godine sve brojniji. Osim profesionalnim fotografima prilika je pružena i fotografima amaterima kako bi javnosti predstavili prelijepe trenutke koje su zabilježili prilikom svoje posjete Parku.

“Nacionalni park „Krka“ do danas je posjetilo 947787 posjetitelja što predstavlja porast od čak 18% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Radi se o izuzetnim postignućima koji su rezultat dugogodišnjeg sustavnog rada na edukativnom prihvatu posjetitelja, ulaganja u infrastrukturu i sadržaje za posjetitelje te komunikacije i suradnje s lokalnim stanovništvom”, naglasila je za šibenski News portal glasnogovornica parka Katia Župan.

U fotogaleriji u nastavku pogledajte prekrasne fotografije pobjednika natječaja.

Iz kategorije: Županija info