Datum objave: 17. Listopad 2015

HNS- ovci dobili dva mjesta na koalicijskoj listi s SDP om u 9. izbornoj i kandidirali Klementa Bašića i Vlatku Duilo

Diana Ferić
Diana Ferić

Pod izbornim sloganom „Povucimo Hrvatsku bez kašnjenja“ i znakom lokomotive kao logom svoje izborne kampanje, Hrvatska narodna stranka predstavila je danas u Šibeniku svoje kandidate na parlamentarnim izborima u 9. izbornoj jedinici, Klementa Bašića predsjednika HNS-a Splitsko – dalmatinske županije koji je na 6. mjestu njihove izborne liste te Vlatku Duilo iz Drniša koja je na 13. mjestu koalicijske izborne liste  SDP -a i HNS-a i svoj izborni program.

 

Predstavljanjem svojih kandidata i programa u Šibeniku kao gradu u kojem HNS ima najbrojnije članstvo u Dalmaciji, HNS je službeno započeo izbornu kampanju u 9. izbornoj jedinici.
Osim kandidata, Klementa Bašića i Vlatke Duilo, na današnjem su skupu o stavovima, načelima i programima HNS-a govorili načelnik općine Pirovac i predsjednik mladeži HNS-a Ivan Gulam, predsjednik šibenskog HNS-a Frane Malenica, predsjednik HNS-a Šibensko-kninske županije Petar Mišura, predsjednik zadarskog HNS-a Mile Stojanov kao i Ernest Petry predsjednik HNS-a Ličko-senjske županije.

 

Program su prezentirati Vlatka Duilo predsjednica HNS-ove podružnice u Drnišu i potpredsjednica HNS-a Šibensko-kninske županije. Okosnica HNS-ovog izbornog programa su inovativna i učinkovita rješenja stambenih pitanja za one građane koji ne mogu riješiti pitanje vlastitog krova bez da padnu u dužničko ropstvo, kvalitetnije prometno povezivanje Hrvatske, te posebno područja 9. izborne jedinice s naglaskom na dovršenje izgradnje autoceste A1 od Žute lokve do Rijeke te učinkovitiji pristup razvoju poljoprivrede i stočarstva. Osim tga HNS u svom programu ima projekte navodnjavanja Petrova i Ravnih kotara, smanjenje poreznih opterećenja za obrtnike i poduzetnike, efikasna rješenja za povećanje ulaganja i investicija u konkretne projekte koji donose napredak, razvoj i zapošljavanje, sustav unapređenja školstva i povezivanja obrazovanja s gospodarstvom i znanošću što je povezano s utemeljenjem Centara izvrsnosti u sve četiri županije koje čine 9. izbornu jedinicu. Osim toga HNS namjerava povećati porodiljne naknade i raditi na promociji projekta izgradnje hidroelektrane Kosinj / Senj kao jednog od najvažnijih hrvatskih kapitalnih projekata.
 

Iz kategorije: Županija info