Datum objave: 15. Listopad 2015

Stipe Perina ide na izbore s Božom Petrovom jer se uvjerio da je pravi čovjek

Šibenik News
Šibenik News

 

Stipe Petrina, dugogodišnji načelnik Općine Primošten, poznat po tome što je u kratkome vremenskome periodu svoju općinu učinio simbolom uspješne jedinice lokalne samouprave, sa svojom listom pristupa projektu okupljanja nezavisnih na platformi Mosta nezavisnih lista. Zajednički ciljevi i vizija političkog upravljanja povezala je Petrininu nezavisnu listu i platformu MOST, koja ovime dodatno jača svoju poziciju treće političke opcije u Republici Hrvatskoj. Omiški gradonačelnik Ivan Kovačić je u ime Mosta izrazio zadovoljstvo dogovorom te naglasio kako političko nadmetanje sa SDP-om i HDZ-om ne bi bilo pravo kada u njemu ne bi sudjelovao i Stipe Petrina.

„Od samog početka gajio sam simpatiju prema Boži Petrovu, koja je bila poljuljana kada je krenuo s okupljanjem nezavisnih kandidata. Posumnjao sam da je možda riječ o režimskome igraču kojemu je cilj stvaranje opcije koja će pridobiti 2 do 3 posto glasača i koja bi služila isključivo razbijanju stvarnih alternativa. To sam već nekoliko puta doživio u svojoj izbornoj jedinici. Međutim, nakon nekog vremena shvatio sam da su Božo i njegovi suradnici stvorili pravu frontu protiv dvije vodeće stranke kojoj sam se jednostavno morao pridružiti. Na zadnjim izborima u našoj izbornoj jedinici je zbog nejedinstva propalo masu glasova.“ – poručio je Stipe Petrina.

„Uz Nezavisnu listu Stipe Petrine Most je postao jači za veliko ime i veliko iskustvo. Zajedno ćemo graditi suradnju i pokušati ostvariti što bolji rezultat na predstojećim izborima.“, izjavio je Božo Petrov, čelnik Mosta

MOST nezavisnih lista je politička platforma osnovana od građana iz različitih dijelova Hrvatske. Prvotna ideja bila je da svoj društveni angažman pretoče u politiku od koje će koristi imati sredine u kojima žive. Nakon uspjeha na lokalnim izborima došlo je do okupljanja lista na nacionalnoj razini s ciljem izlaska na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama. 

 

Iz kategorije: Županija info