Datum objave: 23. Rujan 2015

U sklopu programa Eurodyssee Šibenčanka Petra Šimat dobila priliku za usavršavanje u Španjolskoj

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibenčanka Petra Šimat, magistrica geologije, odlazi na usavršavanje u Valenciju u Španjolsku. Odabrana je u sklopu programa razmjene mladih „Eurodyssee“.

Tim povodom Petru je u Uredu župana primio zamjenik župana Tomislav Vrdoljak, koji je uz čestitke Petri poželio da stekne što više iskustva i znanja na svom stažiranju. Petra je danas potpisala Izjavu o odlasku na profesionalno i jezično usavršavanje koje započinje 29. rujna u sklopu tvrtke CULTURARTS GENERALITAT u Valenciji u Španjolskoj, gdje će raditi kao pomoćnica arheologa. Tijekom svog šestomjesečnog stažiranja, Petra će pohađati tečaj španjolskog jezika te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima.

Lucija Aužina, koordinatorica programa „Eurodyssee“, naglasila je da je Javni poziv za iskaz interesa mladih Šibensko-kninske županije za sudjelovanje u programu, od rujna otvoren trajno, te je pozvala sve zainteresirane da se prijave.

Program „Eurodyssee“ utemeljen je 1985. godine, a u prosincu 2012. godine Šibensko-kninska županija postala je aktivni sudionik programa primivši Pilar Gomis iz Španjolske na tromjesečno stručno usavršavanje. Izuzev Petre, Šibensko-kninska županija poslala je još osmero kandidata na šestomjesečno usavršavanje u inozemstvo: Anu Stošić, Vicu Krnčevića, Moranu Periša, Anu Cukrov, Josipa Alfirevića, Vidu Grujić, Višnju Čičin Šain i Jelenu Babić koja se trenutno nalazi također u Barceloni, a svoje bi usavršavanje trebala završiti u studenom ove godine.

„Eurodyssee“ program provodi se u još četiri županije u Hrvatskoj, a Šibensko-kninska županija je jedina županija u Dalmaciji koja ga provodi. Trenutno je u našoj županiji još dvadesetak zainteresiranih kandidata koji su u aktivnoj potrazi i spremni za odlazak na usavršavanje u inozemstvo.

Iz kategorije: Županija info