Datum objave: 16. Rujan 2015

U Vodicama večeras prvi Festival domoljubne pjesme

Šibenik News
Šibenik News

 

Središnja proslava kojom se obilježava 24. obljetnica rujanske bitke za Šibenik organizirana je danas u Vodicama, a prvi put će se održati i Festival domoljubnih pjesama.

Od 16 do 18 sati na Trgu hrvatskih mučenika biti će predstavljeno lako naoružanje, vozila i opreme Hrvatske kopnene vojske. Istovremeno će se održati rekreativna biciklistička vožnja „Srcem protiv čelika" u organizaciji BBK „Orlov krug".
U 18.30 sati održati će se mimohod branitelja u kojem će sudjelovati i pripadnici Hrvatske vojske iz Knina, nakon kojeg će u 18.45 sati kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata, uz prigodne govore, biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.
Vijence će položiti izaslanstvo Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica, Grada Šibenika i izaslanstva braniteljskih udruga iz Domovinskog rata.
Nakon polaganja vijenaca, u 19.30 sati u Gradskoj knjižnici biti će otvorena izložba ratnih fotografija i video retrospektiva „Vodice 1991. – 2015." autora Ivana Kranjca, a u 20 sati u na Trgu hrvatskih mučenika prikazati će se film Šime Strikomana „Vodice – Šibenik 91/92".
Na istom mjestu, od 21 sat održat će se festival domoljubnih pjesama i druženje branitelja. Na festivalu će nastupiti Dražen Žanko, Meri Cetinić, Đuka Čaić, Hrvoje Hegedušić, Max Hozić, ansambl „Bonaca", klape „Bunari" i „Godimenti".

Manifestacija se održava povodom obilježavanja 24.-tog Spomendana Rujanskog rata, koji se održava u sklopu manifestacije „Žirjanski dani ponosa i slave" pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. 

Iz kategorije: Županija info