Datum objave: 03. Kolovoz 2015

Danas je NP Krka posjetio petsto tisućiti posjetitelj ove godine! Nagrađena je sretna Nizozemka

Šibenik News
Šibenik News

 

Nacionalni park „Krka“ danas je na Roškom slapu posjetio petsto tisućiti posjetitelj ove godine. Tim povodom, ravnatelj JU „NP Krka“ Krešimir Šakić iznenadio je sretnu posjetiteljicu iz Nizozemske prigodnim darom, fotografijom Roškog slapa i poklon paketom. Gospođa je prvi put u Nacionalnom parku „Krka“ pa je za nju ova sretna okolnost bila posebno radosna.

Temeljna zadaća Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ je briga i očuvanje prirode. Da tu zadaću uspješno izvršava, dokaz su posjetitelji koji u Nacionalni park „Krka“ dolaze zbog izvorne prirode i ljepote krajolika koji su oblikovale krške ljepotice Krka i Čikola. Zato nas veseli podatak da je u 2015. godini do 30. lipnja, u odnosu na prošlu godinu, broj posjetitelja porastao za 11% posto.

Posebno nas veseli porast posjetitelja na uzvodnim lokalitetima te što je jubilarni posjetitelj nagrađen upravo na Roškom slapu, kojeg iz godine u godinu otkriva sve više stranih i domaćih zaljubljenika u prirodu. Tako Roški slap u ovoj godini bilježi porast broja posjetitelja za 35%. To je rezultat sustavne valorizacije lokaliteta uzvodnog toka Krke u cilju smanjenja opterećenja najposjećenijeg slapa - Skradinskog buka, ali i bolje prepoznatljivosti očaravajućih područja gornjeg toka.

Broj posjetitelja na ulazima Burnum, Kistanje i Eko kampus Puljane porastao je za velikih 44% u odnosu na 2014. Tome je svakako pridonio razvoj kulturnog turizma kroz manifestaciju Burnumske ide i uređenje arheološke zbirke u Eko kampusu Puljane, koji će svoju renesansu tek doživjeti.
 

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: