Datum objave: 30. Svibanj 2014

Budite u formi uz jednostavne vježbe koje si možete priuštiti

Nina Medić
Nina Medić

Ako ste u potrazi za efektivnim vježbama koje će u relativno kratkom vremenu dovesti vaše tijelo u zavidnu formu, na pravom ste mjestu. Sljedeće aktivnosti ne zahtijevaju veliki budžet, a kombinirajući njih i zdravu prehranu na dobrom ste putu ka ostvarenju cilja.

Čučnjevi

Osim što ciljano djeluju na sve skupine mišića guze, čučnjevi zahtijevaju puno energije te su i dobra aerobna vježba. Vrlo je važno pravilno izvesti čučanj kako bi rezultati bili maksimalni, a posljedice ozljede minimalne. Stanite u raskorak širine bokova, a ruke postavite ravno ispred sebe, paralelno s tlom. Spuštajte se prema dolje u gotovo sjedeću poziciju, ali pritom pazite da vam koljena nipošto ne idu prema naprijed, tj. da ne prelaze vrhove nožnih prstiju ako gledate odozgo. Prsa i leđa trebaju biti ravna, a kako se spuštate – spuštajte i ruke. Oslonac u svakom trenutku treba biti na petama. Polako se podižite prema gore i nakon što se ispravite čvrsto zategnite guzu. Napravite dva seta od deset ponavljanja što sporije, a svakog dana možete povećavati broj ponavljanja.

Preskakanje užeta

Jeftin i lako izvediv način trošenja kalorija je preskakanje užeta. Ova vježba sagorijeva više kalorija od bilo koje aktivnosti, a uz to je i zabavna. Upravo zbog toga je idealan izbor za zaposlene mame koje sada mogu vježbati i sa svojim djetetom te tako brinuti o sebi, ali i provesti kvalitetno vrijeme s obitelji.

uze2

Sklekovi

Na žalost, mnogi izbjegavaju izvođenje sklekova zbog njihove težine. Sklekovi mogu u vrlo kratkom roku transformirati vaše tijelo, točnije leđa, ruke i prsa. Vježbanje možete učiniti zabavnijim kombinirajući više vrsta različitih tipova istih, a za vidljive rezultate potrebno ih je izvoditi nekoliko dana u tjednu.

Iskorak

Želite li izgraditi savršeno definirane noge predlažemo vam treniranje iskorakom. Upravo njima je moguće izolirati jednu po jednu nogu. Dovoljno je da svaki dan ponovite tri seta od 10 čučnjeva u iskoraku.

Trčanje

Dolaskom ljepšeg vremena trčanje postaje jedno od najatraktivnijih načina vježbanja. Ono uvelike doprinosi otpuštanju stresa, sagorijeva mnoštvo kalorija i poboljšava svekoliko zdravlje. Na vama je da odlučite hoćete li trčati ujutro ili kasnije navečer.

trcanje

Plivanje

Plivanjem slobodnim stilom u trajanju od 30 minuta, potrošit ćete oko 350 kalorija. Najtežim stilom, delfinom, u 30 minuta ćete sagorjeti čak 400 kalorija. Ovaj sport pozitivno utječe i na rješavanje masnih naslaga na bedrima – plivajte leđno i udarajte nogama kružnim pokretima i tako potaknite cirkulaciju u područjima gdje vam se nakuplja celulit.

Vožnja biciklom

Još jedna od aktivnosti koje možete izvoditi u društvu je vožnja biciklom. Iako je za najbolje rezultate potrebno vježbe izvoditi samostalno, za bicikl vam nije potrebna prevelika koncentracija. Ova vježba je posebice namijenjena onima koji žele definirati mišiće svojih nogu.

IZVOR: she.hr

Iz kategorije: Zdravlje i ljepota