Datum objave: 14. Srpanj 2019

PRENOSIMO:Usponi u padovi u životu nekadašnje šibenske neviste Anite Baturine

Diana Ferić
Diana Ferić

Miss Jugoslavije postala je sa svega 17 godina, a tri godine kasnije postala je i supruga najpopularnijeg glazbenika na ovim prostorima - Mate Miše Kovača. Anita Baturina ima zaista bogatu životnu priču, nekad predivnu, nekad iznimno tešku... No, preživjela je ova Splićanka sve - i najteže dane prošla je uz pomoć vjere i najbližih ljudi.
Životni usponi i početak javnog života Aniti se dogodio sa svega 17, kada je 1970. godine bila na svim naslovnicama kao Miss teen Jugoslavije. Predviđali su svi nakon toga Aniti glumačku karijeru, bila je prekrasna, pljuštale su ponude sa svih strana. No, sve se promijenilo kada je Mišo stigao održati koncert u njezinom gradu, a ona se pojavila na zabavi upriličenoj poslije koncerta, piše portal 100posto.hr.
 

 

Rodila se ljubav, par se vrlo brzo i vjenčao te dobio djecu

Godinama kasnije u intervjuu će Anita otkriti da je u početku prema Miši bila suzdržana jer je bila svjesna da je u braku. Naime, Kovač je tada bio u braku sa Zagrepčankom Ljubicom Komadinom. Stoga su pjevač i mlada Miss postali prijatelji. Nakon nekoliko mjeseci prijateljskih viđanja, rodila se ljubav para i ubrzo je Mišo supruzi priznao da voli drugu ženu. Razveo se, i počeo život s Badurinom. Nije ni to prošlo glatko s Anitine strane. Naime, kako bi mogla što više vremena provoditi s novopečenim partnerom, Baturina je odlučila gimnaziju do kraja dovesti dopisno, kako bi što prije završila školu i što više bila s Mišom. Zbog toga je došlo do velikih obiteljskih svađa, a njezina majka vezi se u početku jako protivila.

 

Stan u samom centru Zagreba i obiteljska idila, sve se raspalo zbog strašne tragedije

No, nije mogla ništa promijeniti. Pobunila se Anita pa je čak nakratko i pobjegla iz obiteljske kuće. Branila je vezu s Mišom i samovoljno htjela napraviti po svome. Jasno, imala je svega 17, 18 godina. I uspjela je. Ostala je uz pjevača, ubrzo su se vjenčali i dobili djecu. 1975. rodio se sin Edi, a dvije godine kasnije i mezimica Ivana.

Obitelj je živjela sretno, u centru Zagreba u Radićevoj ulici. Kod Kovača su se okupljali brojni viđeni Šibenčani, a on je sa suprugom i djecom uživao. Ostalo bi tako da ih 1992. godine nije pogodila teška obiteljska tragedija. Njihov sin Edi poginuo je pod nerazjašnjenim okolnostima i obitelj se jednostavno raspala. Mišo se okrenuo tabletama za smirenje, a Anita se okrenula nakon nekog vremena Bogu, vjeri i molitvi. Brak se uskoro raspao, a imovina para podijelila. Pripala je tada Aniti obiteljska vikendica koju je s Mišom svojedobno pretvorila u pizzeriju.
 

Obiteljski dom, deložacija i posao u Kerumovom restoranu

Upravo ta pizzerija dovela je godinama kasnije Anitu ponovno na naslovnice. Nakon što su je Mišo i ona zatvorili, Baturina je, nakon svega što se dogodilo, odlučila svoju ušteđevinu uložiti i ponovno otvoriti pizzeriju. Taj potez donio joj je nakon niza godina i novu ljubav. Zaposlila je tamo Vinka Gulina, poznatog pizza majstora. Zaljubili su se i počeli vezu te zajednički život.

Sve je bilo idilično dok 2017. godine Vinko i Anita nisu deložirani iz kuće i pizzerije. Bio je to treći i posljednji pokušaj deložacije. Anita je s ozbiljnim zdravstvenim problemima završila u bolnici, svjesna da je ostala bez onog od čega je i gdje je živjela. Veliku je podršku dobila od kćeri Ivane te se odlučila trgnuti.
Vratila se k majci u Split, a ubrzo je stigla i poslovna ponuda. Željko Kerum 2017. nazvao ju je i ponudio joj posao u svom restoranu. Anita je posao prihvatila i polako se oporavila - fizički i psihički, od nevolja koje su je snašle. Pravnu bitku za oduzeti dom je nastavila i nada se da će uspjeti vratiti nekretninu koja joj je bila dom, prenosimo s portala 100posto.hr.

FOTO:arhiva

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3