Datum objave: 30. Svibanj 2019

LjeTuj i ove godine na Martinskoj uz redovnu brodsku liniju, zabavni program i karijolu Marijolu

Diana Ferić
Diana Ferić

Manifestacija LjeTUj na Martinskoj, cilj koje je revitalizacija starog gradskog kupališta Martinska, održat će se i ove godine i to od 22. lipnja do 2. rujna.

 

'Naglasak, želja i ideja nam je od prvog dana bila revitalizacija starog gradskog kupališta i u tome uspijevamo zadnjih godina, a ovog će ljeta biti još zanimljivije zbog brojnih festivala koji će se održati u neposrednoj blizini', istaknuli su organizatori, Darko Relja – Ritmo i Đorđe Katalinić, članovi udruge Disco Gimnazija, koji su svojim programom pokrili sva područja od kulture i sporta do glazbe i zabave.

 

Prvi put ove godine, zahvaljujući angažmanu Grada Šibenika bit će uspostavljena i redovna brodska linija Mandalina –šibenska riva (kod topova) – plaža Banj – Martinska i u suprotnom smjeru nekoliko puta dnevno. 'Brodska linija, osim što će biti vrlo važna karika za 'bezbolan' dolazak na festivalske lokacije, uvelike će doprinijeti sve većem približavanju Martinske kao gradskog kupališta još većem broju posjetitelja. U četiri uporne godine organiziranja manifestacije LjeTUj na Martinskoj' ta se slika uvelike popravila, a zahvaljujući društvenim mrežama i Google mapsu otkrili su je i turisti te je prihvatili kao nešto fantastično, lijepo, interesantno, a i naši sugrađani ponovno su uhvatili 'mot' odlaska na bajkovitu Martinsku odakle 'puca' najljepši pogled na Šibenik', složni su organizatori.

 

Ovogodišnje izdanje manifestacije LjeTUj na Martinskoj donosi pregršt raznolikog programa, a već 22. lipnja počet će sportskim događanjem. Planirane su brojne radionice poput glazbenih i književnik do glazbenih koncerata i plesnih večeri. U kreiranju programa sudjeluju Foto klub Šibenik i kulturna udruga Fotopoetika, Na istom mjestu snimat će se Gurmanske čakule i organizirati gastro fešta – Pidoče na latu. Planirana su i natjecanja u vaterpolu, plivanju, ronjenju te utrka kanuima.

 

'Što je najvažnije, svakog dana posjetitelje će na Martinskoj čekati uređena plaža s pripadajučim tušem, WC-om, glazbenom podlogom za što ugodniji boravak, a i sustav javnih bicikla Next Bike imat će svoj punkt s biciklima. Posebno smo ponosni na nekoliko ležaljki koje su napravljene prema našoj ideji, a koji smo nazvali Martinska karijola Marijola, s tim da ni to nije sve', ističu u udruzi Disco Gimnazija.

Program, koji je besplatan za sve, je kompletiran, ostalo je samo pričekati sunce, konačno ljeto i početi jednu od najljepših ljetnih priča sa šibenske rivijere.

 

PROGRAM 'LjeTUj na Martinskoj' 2019
22. lipnja - s ciljem promocije sporta i zdravog načina života na području Hrvatske te u sklopu ostvarivanja programa “Adventure Sport lige“ 2019. na području Šibensko-kninske županije FORCA Šibenik i SAK FIT Zaprešić organiziraju sportsko rekreativnu utrku za sve koje vole trčanje.
11. srpnja - The Doors Riders - The Doors
22. srpnja - Dr. Project Point Blank
08. kolovoza - Kuzma & Shaka Zulu
22. kolovoza - Bijelo Dugme Tribute

Planirano je još:
-Foto radionice- Foto klub Sibenik, radionica ucenja fotografiranja portreta, panoramske fotografije, itd
-Udruga Fotopoetika, edukacijska predavanja i predstavljanje projekta Aime Cesaire
-Gurmanske cakule, (Zeljko Krncevic): Tijekom 7. i 8. mjeseca (jednom u svakom mjesecu) po ideji Udruge DG organizirat ce se Festa-Pidoce na latu
-DJ programi
-Natjecanja u: vaterpolo, plivanje, ronjenje, utrka kanuima
 

Iz kategorije: Volim Šibenik