Petak, 26 Travanj 2019 16:36

Aktivistica Božena Dulibić pred izbore za mjesnu samoupravu uputila apel stanovnicima Starog grada

Napisala: 
Aktivistica Božena Dulibić pred izbore za mjesnu samoupravu uputila apel stanovnicima Starog grada

Pripreme za nadolazeće izbore za mjesnu samoupravu nisu baš top tema među Šibenčanima niti ih previše zanimaju, a iz inertnosti i nezainteresiranosti iskače Božena Dulibić, jedna od najaktivnijih gradskih Facebook aktivistica i osnivačica Facebook grupe Zaštitimo zajedno Dolac i njegovu tradiciju. Ona je postala javnosti posebno vidljiva zbog neslaganja s oduzimanjem prava Dolačanima na dizalicu za izvlačenje brodova i njegovanja te tradicije a nakon toga i kritike niza poteza u Docu i Starom gradu kao što je sječa pitospore ili pak uklanjanje parkirališta i pogodovanje investitoru zgrade na mjestu stare peškarije. Danas je na Facebook grupi Zaštitimo zajedno Dolac i njegovu tradiciju poslala nedvosmislenu poruku građanima da se uključe u predstojeće izbore za mjesnu samoupravu i dobro razmisle kome će dati svoj glas upozoravajući na to da je dosadašnja vlast u gradskoj četvrti Stari grad bila imuna na sve probleme koji su nastali te da se nisu očitovali ni o čemu što je tištilo građane.

 

Podsjetila je na to tko je na izborima 2015. ušao u vijeće te gradske četvrti.

 

Sa zajedničke liste HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ
HRVATSKA STRANKA PRAVA DR. ANTE STARČEVIĆ - HSP AS HRAST – POKRET ZA USPJEŠNU HRVATSKU izabrani su Mirko Čeko, Ivan Bogdanović, Nenad Samardžija i Renato Erstić. HRVATSKA KONZERVATIVNA STRANKA - HKS dobila je 1 mjesto koje je popunio Damir Žuvela. HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA – HSU dobila je 3 mjesta, pa su s te liste izabrani Krunoslav Mazalin, Vera Cvitanović i Ante Turko,a s liste SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE HRVATSKE–SDP iRVATSKE NARODNE STRANKE – LIBERALNI DEMOKRATI – u to je vijeće ušao Luka Nikpalj.

"Je li se itko od sadašnjih članova vijeća četvrti Stari grad javno očitovao o ukidanju 20 parkirnih mista isprid Peškarije? Je li se itko javno,jasno i glasno izjasnio o izmicanju Mandroča,širenju ceste,rive ili o ukidanju dolačkog škvera, skavanih skala na Gorici ili uopće po problema u Starom gradu? Nije nitko. Šute, a ja se pitam zašto. Mi u Docu godinu i po dana pričamo, šaljemo dopise, al tko nas čuje ili sluša? Mi već godinu i po pišemo i govorimo da se riva širi, da se škver izbacuje,da se Mandroči izmiču samo i jedino da bi se proširila cesta koja vodi do zgrade KRKE jer se od zgrade Krke do škole u Crnici planira izgraditi nova stambeno poslovna zona kao sto je Peškarija. Samo zato se to sve planira, a ne zbog ikakvog plavljenja.Plavljenje im je udarna izlika, da bi sve drugo na konto te priče uništili te cili Dolac prilagodili privatnim investitorima, a ne stanarima", ističe Božena Dulibić koja smatra da od 2015. godine  vijeće gradske četvrti Stari grad ne radi apsolutno ništa osim što podržava sve što radi gradska uprava i što je vladajuća garnitura zamislila.

 

"Zbog takvog lošeg iskustva želim apelirati na stanovnika Starog grada da ovog puta dobro razmisle kome će dati svoj glas i da ne glasaju po  stranačkoj stezi i opredijeljenosti. Nama su ovi izbori bitni jer konačno bismo trebali dobiti vijećnike koji će štiti naše interese, biti naša spona s gradskom vlasti i obavještavati nas o svim planovima i akcijama koje se pripremaju kako bismo se mogli oduprijeti praksi da se isključivo štite interesi privatnih investitora", kaže Božena Dulibić.
 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!