Datum objave: 16. Travanj 2019

VIJESTI IZ POVIJESTI: Kako je šibenskom slastičaru ženin ljubavnik spasio imetak

Diana Ferić
Diana Ferić

Prema izvorima iz šibenskog Okružnog suda 1924. godine  dogodio se skandalozni slučaj kojim se naveliko zabavlja cijela Dalmacija. Zabava je tim veća jer se ne zna pouzdano je li se taj skandalozni slučaj dogodio u Šibeniku, Splitu ili Benkovcu. Sve su sumnje usmjerene na Šibenik jer je izgledno da je glavni akter te situacije jedan poznati slastičar.

 

Uglavnom, kako se doznaje iz Okružnog suda, dogodilo se da je neki provalnik oko 11 sati prije podne ušao kriomice u kuću tog slastičara dok je on radio u svojoj slastičarni. Provalnik je lako našao dosta novaca, svu slastičarevu ušteđevinu i utržak od nekoliko dana, na stranu stavljenu sumu za kupovinu šećera i aroma, a uz to i kutiju s nakitom njegove žene. Taman kada je namjeravao umaknuti s plijenom iznenada ga je zaskočio ljubavnik slastičareve žene koji je s njom imao izvjesne odnose u susjednoj sobi. Svladao je provalnika i vezao ga konopom, a dotle je gospođa histerično digla uzbunu pa su došli žandari koji su se zatekli u blizini. Uzbunu je čuo i slastičar pa je požurio kući gdje je zatekao svoju ustravljenu ženu i policiju kako čestita muškarcu koji je savladao provalnika. Čim je shvatio da je provalnika savladao i da mu je imetak spasio ljubavnik vlastite žene nasrnuo je na njega slastičarskom drvenjačom i tako ga premlatio da je jadnik završio u bolnici sa sumnjom da mu je napukla lubanja. Provalnika i slastičara policija je zatvorila, a gospođu je opomenula i pozvala na štovanje braka.

 

Po Šibeniku, u kojem su sigurni da se to zbilo, naveliko se nagađa hoće li slastičar ljubavniku svoje žene koji mu je spasio imetak isplatiti nagradu koja mu po zakonu pripada?

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3