Srijeda, 10 Travanj 2019 21:04

Stiže Uskrs,a s njim i "Radost Uskrsa" kroz unikatne pisanice 81 - godišnje Vere Trojan

Napisala: 
Stiže Uskrs,a s njim i "Radost Uskrsa" kroz unikatne pisanice 81 - godišnje Vere Trojan

Tradicionalna izložba pisanica  "Radost Uskrsa" Šibenčanke Vere Trojan otvorena je večeras u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku. Ta vitalna 81 - godišnjakinja, koja istražuje primjenu različitih materijala u izradi pisanic,a svoje kreativne uratke izlaže već 10. godinu za redom unoseći među Šibenčane radost Uskrsa uoči uskrsnih blagdana, a večeras je, na otvaranju izložbe, na dar dobila i jednu pjesmu posvećenu njezinim pisanicama. Izložbu je, kao i svake godine, otvorila Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualne umjetnosti Gradske knjižnice.

 

"Izrada mojih unikatnih pisanica me sve ove godine ispunjava jednako kao i spoznaja da moji sugrađani tako toplo i iskreno prihvaćaju to što radim i mnogi mi kažu da jedna čekaju ovu moji izložbu", kaže gospođa Trojan. 

Svake godine izloži najveći dio novih pisanica, s novim materijalima koje je otkrila i primijenila, a manji dio se ponavlja. Njezine pisanice iz Šibenika su, kao pokooni, otišle u sve dijelove svijeta. 

Ukrašavanje pisanica joj je hobi već pedesetak godina, ali ih je javnosti prikazala tek prije deset godina i to na nagovor Zdenke Bilušić, voditeljice centra za vizualne umjetnosti šibenske knjižnice Jurja Šižgorića kojoj je neizmjerno zahvalna što je promovira i podržava. punih devet godina jer je tada počela izložbama svojih tapiserija.
   

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!