Petak, 01 Veljača 2019 13:40

Čuveni Željko Koloper Keke, kazališni producent,obilježava danas 35. godišnjicu rada u HNK Šibenik

Napisala: 
Čuveni Željko Koloper Keke, kazališni producent,obilježava danas 35. godišnjicu rada u HNK Šibenik

Željko Koloper Keke, organizator i producent u šibenskom HNK ili jednostavno "naš Keke" obilježava danas 35. godišnjicu rada u šibenskoj kazališnoj kući koja , istina, otkako je on tu zaposlen nije uvijek bila kazaliušna kuća nego na početku Centar za kulturu. On je tako zaposlenik s najdužim kontinuiranim radnim stažom u šibenskom teatru pa mu je novi ravnatelj Jakov Bilić danas pred novinarima uručio i prigodni poklon, zahvalivši mu na tolikoj vjernosti toj kazališnoj kući i predanom radu. Jer Keke je zaista često "Katica za sve".
Otkako je on na tim poslovima organizacije i produkcije izredali su se brojni ravnatelji od čuvenog Drage Putnikovića do sadašnjeg Jakova Bilića, a on kaže da su četiri ključne osobe u njegovom profesionalnom kazališnom životu - Drago Putniković i Dragan Zlatović koji su najduže i bili na mjestu ravnatelja te njegovi mentori i prijatelji Mate Gulin i Pavle Roca.
U Kazalište, tadašnji Centar za kulturu je došao slučajno, kada je čuo da prof. prof. Silvestar Škudar traži studente za povremene poslove u šibenskom kazalištu. On je tada studirao ekonomiju, a u 24 godini je dobio stalno radno mjesto. Sve ostalo je povijest.

Što kao suradnik što kao stalni zaposlenik organizirao je najmanje desetak tisuća predstava i drugih kulturnih događanja i manifestacija.

 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!