Utorak, 08 Siječanj 2019 09:31

Šibenski konzervatori objavili prvi sveobuhvatni znanstveni rad o fazama gradnje i istraživanja tvrđave Barone

Napisala: 
Šibenski konzervatori objavili prvi sveobuhvatni znanstveni rad o fazama gradnje i istraživanja tvrđave Barone

Upravo je  objavljen znanstveni rad o tvrđavi Barone za koji su zaslužni šibenski konzervator dr.sc. Ivo Glavaš i njegovi mladi suradnici Ana Karađole i Josip Pavić. Rad su objavili u visokovrijednom kategoriziranom znanstvenom časopisu pod nazivom 'Portal' koji izdaje Hrvatski restauratorski zavod. Časopis Portal indeksiran je i u jednoj od najvažnijih svjetskih znanstvenih baza, bazi Web of Science.

"To znači da je naš rad vidljiv globalno. Kolegici Ani Karađole ovo je prvi znanstveni rad u kategoriziranom časopisu, a kolegi Josipu Paviću dio njegovih tekućih znanstvenih istraživanja šibenskih fortifikacija. Vjerovali ili ne, tvrđava Barone do sada nije bila obrađena na znanstveno zadovoljavajući način. Ovaj rad donosi sve njene građevinske faze uz korištenje rezultata arheoloških i konzervatorskih istraživanja kao i posebno značajnih i do sada nepoznatih arhivskih materijala iz venecijanskih i drugih talijanskih arhiva i knjižnica. Tvrđava Barone sada je znanstveno prikazana na suvremen način što je sve vidljivo i svjetskoj znanstvenoj zajednici", napisao je o tom znanstvenom radu Ivo Glavaš.
 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!