Datum objave: 13. Prosinac 2018

Akcija "Volim Šibenik" i TZ Grada Šibenika: Uvedimo u šibenske hotele "Šibenski marendin"

Diana Ferić
Diana Ferić

„Šibenki marednin“ naziv je akcije koju je među šibenskim hotelijerima inicirala udruga „Volim Šibenik“ u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Šibenika kako bi se na njihovim menijima našle dvije autohtone šibenske kobasice – luganiga i vatrena šibenska kobasice nazvana „Hajduk Brne Šuško“ po posljednjem šibenskom hajduku.

 

Tako će sutra hoteli Bellevue, Jadran, King Krešmir, Heritage Hotel Life Palace i Panorama pripremiti svoj „Šibenski marendin“ temeljen na originalnoj šibenskoj luganigi, maloj aromatičnoj kobasici koja se u Šibeniku priprema po posebnoj recepturi iz 1922. godine i sadrži četiri izvorna sastojka po kojima se razlikuje od talijanske luganige, te autentičnoj pikantnoj vatrenoj šibenskoj kobasici „Hajduk Brne Šuško“. Jela će ocijeniti posebni žiri u sastavu Biserka Šmit, Duška Zaninović, Joso Smolić, Zoran Jajac, prof.dr. Ante Pulić, Paško Rakić i Dino Karađole.

 

Napraviti će to prema nekoliko zadanih kriterija u koje spadaju vizualni dojam, okus, inovativnost i tradicionalnost ocijeniti jela koja će kreirati kuhari hotela koji sudjeluju u projektu „Šibenski marendin“. Biti će uvažena i mišljenja novinara koji će pratiti akciju kao i gostiju.


Projekt je pokrenut s ciljem promocije originalne šibenske luganige (zaštićene i brendirane pod imenom "Šibenska luganiga original") kao autohtonog šibenskog gastro proizvoda koji bi se trebao naći u stalnoj ponudi tih hotela.


Nakon ove akcije slijedi dogovor s hotelijerima i zainteresiranim šibenskim ugostiteljima o uvođenju „Šibenskog marendina“ u njihovu ponudu.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3