Datum objave: 12. Rujan 2018

Šibenčanka Violeta Blatančić među prvima proizvodi i na tržištu nudi "zelene zidove"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ni jedan početak nije lagan, posebice kad na tržište donosite nešto novo, do tada neviđeno, što kupci uopće ne poznaju E upravo je takav start Šibennčanke Violete Blatančić, vlasnice tvrtke Tech Garden, piše portal poduzetnica.hr.koja se bavi vlastitom proizvodnjom, izradom i postavljanjem "zelenih zidova".

Kako ističe ova poduzetnica, koja se u samostalne karijerne vode upustila prije tri godine kada je inspiraciju za svoj projekt pronašla u Italiji, oduvijek je bila "poslovno hiperaktivna". Stoga je poduzetništvo bilo sasvim razumljiv izbor za njezinu karijeru vlasnice vlastite tvrtke. A to je stiglo u njezinom životu, nakon popriličnog broja godina rada za druge poslodavce, najviše u sektoru turizma. 2016. godine stigla je do otvaranja vlastite tvrtke.
 


 

Zahvaljujući novim tehnologijama, iz velike ljubavi prema prirodi i svemu što nam daje, okrenula sam se proizvodnji zidnih obloga od isključivo prirodnih materijala. Za izradu naših zidnih obloga koji se koriste za ukrašavanje poslovnih, ali sve više i prvatnih prostora koristimo prirodne mahovine i biljke koje ne zahtijevaju nikakvo održavanje. Naši stručnjaci sve biljke provode i kroz procest stabilizacije što oblogama koje postavljamo daje trajnost. Na primjer koristimo nerijetko uz zelenilo za aranžiranje i cijeće poput ruža, hortenzija, krizantema, orhideje, čime kreiramo za naše kijente zidne panele različitih izvedbi, a s jednim ciljem - dovesti prirodu u zatvorene prostore i na taj način dodatno udahnuti život, radost i pozitivnu energiju - opisuje poduzetnica Violeta Blatančić svoju poslovnu aktivnosti koja je u ovom trenutku iznimno rijetka na hrvatskom tržištu.

 

No zato je vrlo tražena među brojnim poslovnim klijentima, a rastu i ugradnje zelenih zidova i u privatnim kućama i stanovima kupaca. Iako je poslovna ideja koju je Violeta Blatančić pretočila u poduzetništvo doista "svježa" na hrvatskom tržištu, kupcima se sviđa trajnost njezinog proizvoda, iako je od prirodnih sirovina koje uobičajeno i nemaju dug vijek trajanja.

 

- U inozemstvu su "zeleni zidovi" uobičajeni kao ukrasi i gotovo obavezni detalji interijera. Sve je nastalo u Sjedinjenim Američkim Državama, a ja sam ih vidjela u Italiji kada su stigli u Europu. Taj tržišni novitet mi se jako svidio, puno sam se educirala o ovom proizvodu i krenula proizvoditi "zelene zidove" što su prepoznali mnogi naši kupci. Jer iako je riječ o sasvim novoj zidnoj oblozi, mnoge smo već upoznali što mi proizvodimo i što mi ugrađujemo u interijere. Posebice jer je riječ o ekološkom proizvodu, koji pruža komadić prirode u građevinama koje su beton i željezo - pojašnjava naša Loyalty članica čiji je radni dan od početka do kraja prožet zelenilom.

 

Zelene zidne obloge kvalitetno su napravljene i uz poštivanje sve procedure postavljanja imaju trajnost i jamstvo očuvanja, bez obzira što je riječ o zelenoj arhitekturi i ekološkom proizvodu koji obično ima manju trajnost od plastike i ostalih umjetnih materijala.

- Ovo je proizvod budućnosti koji dolazi k nama lagano i sigurno. Riječ je o interijernom sadržaju koji će kroz koju godinu biti neizostavni dio svakog poslovnog prostora ili kućanstva. Mi dajemo jamstvo na naše proizvode od tri do pet godina, a ako klijent poštuje uvjete montaže proizvod ove vrste traje i dvostruko dulje. Najvažnije je pravilno rukovanje zelenim zidom i on će biti vrlo trajan i vrlo lijep, bez obzira što su u njemu žive biljke, cvijeće, zeleni prirodni ukrasi, ne gubeći na svojoj dekorativnoj vrijednosti - upozorava vlasnica Tech Gardena.

Zeleni zidovi su sve više hit u arhitekturi i na hrvatskom tržištu, te trendovi pokazuju da osobe koje vole zelenilo i prirodu, a nisu u mogućnosti zbog poslovnih obaveza uživati u tome, ugrade ovakvu vrstu arhitekture u svoje interijerne sadržaje ne bi li tomu doskočili.

- Na neki način ako je netko vrsta osoba kojoj se i kaktus osuši, a s druge strane voli zelenilo, cvijeće i prirodne ukrase, onda su zeleni zidovi baš za takve osobe. Jer naši zidovi donose prirodu u sve prostore, bilo životne bilo poslovne namjene, a s druge strane nema stalne brige oko zalijevanja, prihranjivanja, provjeravanja i slično jer sve to mi osiguravamo kroz naš proces postavljanja obloga. Dakle donosimo oku ugodne sadržaje, za koje ne treba nikakve posebne brige osim jedne - a to je da se postavi pravilno i da se poštuju upute o održavanju u smislu neizlaganja izravnom suncu, izvoru topline ili hlađenja, čime se može naša zidna obloga uništiti - opisuje Violeta Blatančić koja je na hrvatsko tržište među prvima donijela izniman ekološki, te kreativni proizvod koji se uklapa u gotovo svaki interijer kako bi udahnuo dio prirode u njega.


 

Iz kategorije: Volim Šibenik