Subota, 16 Lipanj 2018 16:17

"Obrana dječje radosti": Otvorena izložba i započelo snimanje filma o MDF - u ratu

Napisala: 
"Obrana dječje radosti": Otvorena izložba i započelo snimanje filma o MDF - u ratu

Emocije su vidno navirale kod svih koji su obišli ovih dana otvorenu izložbu o djeci na Međunarodnom dječjem festivalu u Domovinskom ratu koja je postavljena u crkvi svetog Duha u Šibeniku, posebno kod tadašnje djece danas već roditelja koji su se prepoznali na fotografijama i koji su na izložbu doveli svoju djecu. Otvaranjem te izložbe počelo je i snimanje HTV –ovog dokumentarca pod nazivom „Obrana dječje radosti“ u kojem svjedoče i tadašnja djeca koja su bila ili na pozornicama ili u publici u skloništu, pod granatama i općom opasnošću no nit to nije zaustavilo dječju radost i kreativnost. Organizatori tadašnjih ratnih festivala kažu da nisu željeli da rat zaustavi dječje stvaralaštvo i stvaralaštvo za djecu i Festival su organizirali ratu usprkos i u inat. Bila je to, u neku ruku, pozitivna šibenska ludost.

 

U filmu sudjeluju akteri ratnih zbivanja, sudionici Festivala i mnogi drugi, a snimat će se do 21. lipnja.
Fotografije za izložbu prikupio je i obradio Stanko Ferić koji ih je lani doslovno jer su filmovi bili bačeni u smeće.

Večeras će se za potrebe snimanja tog dokumentarca na sjevernom zidu tvrđave svetog Mihovila projecirati autentične televizijske snimke o MDF – u ratnim godinama.


Radni naziv projekta: "Obrana dječje radosti - Međunarodni dječji festival Šibenik - Hrvatska u Domovinskom ratu 1991. - 1995."
Vrijeme snimanja: 14. - 21. lipnja 2018.
Direktor: Vladimir Brnardić
Producent: Miro Mioč
Redatelj: Ivo Kuzmanić
Scenarist / novinar istražitelj: Stanko Ferić
Koordinator u ime Grada Šibenika: Paško Rakić, dogradonačelnik Šibenika
Vrijeme snimanja: 14. - 21. lipnja 2018.

 

 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!