Datum objave: 06. Lipanj 2018

HTV snima dokumentarac „Obrana dječje radosti“ o MDF –u u ratu i traže vaša priče

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedna od zornih potvrda hrabrosti i svojeglavosti Šibenčana svakako je i to što nisu dali da srpska agresija na Šibenik i Hrvatsku od 1991. do 1995. godine zaustavi Međunarodni dječji festival koji se održava svih ratnih godina pod granatama i općom opasnosti. To je prepoznala Hrvatska televizija koja o MDF – u ratu snima dokumentarni film i to upravo ove godine kada se obilježava 60. godina od održavanja prvog MDF –a.


„Održavanje Međunarodnog dječjeg festivala u ratnim godinama, pod granatama i općom opasnošću bila je ta pozitivna ludost koju je Šibenik pokazao i to nam je izazov za snimanje filma. Želimo javnosti pokazati da su se u toj atmosferi straha i pogibelji u skloništima održavale predstave za djecu. Šibenik nije dopustio da ratne strahote prekinu djetinjstvo njegovoj djeci i to je veličanstveno“, kaže Ivo Kuzmanić, redatelj tog dokumentarca koji će se snimati od 14. do 21. lipnja ove godine po ideji i priči šibenskog novinara i publiciste Stanka Ferić.

 

Priča će, kažu autori, biti uvjerljiva jedino ako u njoj budu i svjedočanstva djece koja su tih godina bili ili publika ili izvođači predstava koje su se održavale po mračnim skloništima. Zbog toga je pokrenuta Facebook kampanja „Ti nam trebaš“ u sklopu koje će na Facebook stranicama portala Šibenik IN i Šibenik News te Međunarodnog dječjeg festivala od danas biti objavljivanje fotografije djece s MDF –a tih ratnih godina s ciljem da se što više sudionika koji dana imaju najmanje tridesetak godina prepozna i javi organizatorima.

 

Ako se prepoznate ili prepoznate nekog drugog možete nazvati ili poslati SMS na broj 099 7333 628 odnosno poslati E-mail na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Navedite oznaku slike na kojoj ste se prepoznali i napišite tko je na njoj. Ostavite svoj kontakt da vas pozovemo na posebnu izložbu o MDF-u u Domovinskom ratu i sudjelovanje u snimanju dokumentarnog filma "Obrana dječje radosti" i sudjelujte u ovom za Šibenik važnom

 

Iz kategorije: Volim Šibenik