Datum objave: 15. Siječanj 2018

Dječji zbor Cvrčak u Zagrebu nastupio s pjesmom posvećenoj Arsenu

Diana Ferić
Diana Ferić

Dječji zbor „Cvrčak“ koji okuplja djecu iz oba šibenska vrtića – iz Masline i Smilja uspješno je nastupio na ovogodišnjem Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu s pjesmom „Kad je Arsen bija dite“ . Stihove o Arsenovom djetinjstvu, vremenu i starom Šibeniku napisala je Maja Gulin, ravnateljica dječjeg vrtića "Maslina", a autorica glazbe je Sonja Batur, voditeljica zbora "Cvrčka". Arsen Dedić je za zbor „Cvrčak“ napisao dvije pjesme, a sada oni izvode pjesmu o njemu. To je zapravo reminiscencija na jednu njegovu pjesmu.

„Arsen mi je vječna inspiracija i zaista sam u jednom dahu napisala ove stihove. Dragom mi je što su kroz ovu pjesmu djeca naučila tko je bio Arsen i koliko nam je on važan jer oni su još mali da do toga dođu sami. Kad sam napisala te stihove pokazala sam ih Sonji i ona ih je isto tako, budući da je i ona infišanau Arsena, u jednom dahu uglazbila“. kaže Maja Gulin.
Veliko priznanje im je što su tom mjestom jako dirnuli Arsenovu obitelj što im je Gabi Novac i osobno priznala. Inače, zbor Cvrčak je bio jedini zboriz iz Šibensko - kninske županije koji je nastupio na Hrvatskom dječjem festivalu i jedan od rijetkih iz Dalmacije.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik