Datum objave: 19. Svibanj 2017

Aljoša Vuković,najpoznatiji šibenski pjesnik-zaštitar "rastura" sa svojom haiku poezijom

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak tri nagrade i priznanja osvojio je šibenski književnik Aljoša Vukovića i to sva tri za svoju haiku poeziju. Najprije je na festivalu Haiku kraj mogile u Oroslavju, dobio posebno priznanje za haiku:
orao-
nesputanost u okovu
ideologije.

Potom je dobio pohvalu na festivalu Priroda u oku u Golubovcima u Crnoj Gori za haiku:

doletjela lopta
u polje lubenica-
kakav sklad

te naposljetku treću nagradu na festivalu Pozdrav proljeću u Rovinju za haiku:

nad morem
tisuće galebova
oživio Hitchcock.

 

Aljoša Vuković, književnik i glazbenik, već dugi niz godina bavi se pisanjem zagonetki i poezije za djecu, a za život zarađuje tako što radi kao zaštitar u banci.
Objavljivao zagonetke i pjesme u časopisima Smib, Modra lasta, Književnost i dijete, Radost, Kvizorama,Hrvatska riječ (podlistak ˝hrcko˝)i Mali Pero.
Do sada je u spomenutim časopisima objavljeno preko 400 njegovih zagonetki i pjesama.Dobitnik je nagrade ˝Ovca u kutiji˝ za najbolju hrvatsku slikovnicu te pohvale
nagrade ˝Grigor Vitez.˝ Također je nominiran i za knjižnu nagradu ˝Kiklop˝.Zastupljen je u čitankama za školu. Dosad je inače izdao dvanaest knjiga i dvije slikovnice.
U zadnje vrijeme piše i haiku.Objavio je jednu knjigu dijalektalnog haikua.

Zastupljen je u nekoliko haiku-zbornika. Dobitnik je prve nagrade za tanku na haiku- festivalu u Ivanić-Gradu. Bavi se i glazbom te komponira, skupa s Antom Stošićem, glazbu za klape, kazališne predstave i animirane filmove.Surađuje sa šibenskim kantautorom Kristijanom Gojom, brojnim klapama i zborom predškolaca Cvrčak.

Član je HDKDM i DHK.

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik